EVROZVEZDA!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.04.2015.
23:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom slavili i u četvrtom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige, drugi put u dve večeri pred Partizanovim navijačima i zasluženom izborila finale i još jedan plasman u Evroligu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom je večeras i definitivno dokazala da je ove sezone naš najbolji tim, slavila je drugo veče uzastopno kao gost protiv Partizana, ovog pita sa 81-73 i sa 3-1 u pobedama izborila plasman u finale, gde čeka boljeg iz duela Budućnosti i Cedevite (rezultat u seriji 2-2)

Partizan je bolje ušao u meč, delovalo je na početku da su se crno-beli oporavili od sinoćnjeg poraza i da su spremni da uzvrate Zvezdi.

Poveli su sa 4-0, uz sjajan potez kapitena Milosavljevića, koji je provukao loptu kroz noge Bobana Marjanovića, a onda poentirao, što možete da vidite OVDE.

Nešto kasnije, Partizan je poveo i sa 12-5, novim poenima Milosavljevića i to je bio najbolji period crno-belih u večerašnjem meču. NAšto kasnije pogađali su i Mačvan, Murić, da bi Milenko Tepić trojkom u osmom minutu doneo Partizanu ''plus 10'' - 21:11.

Izgledalo je da se stvari odvijaju baš kako očekuju crno-beli ali onda je na scenu stupio sjajni Čarls Dženkins, koji je vezao osam poena, od toga dve uzastopne trojke i za tili čas na semaforu je 21-19.

Partizan je olako prokockao stečenu prednost, a kod Saše Pavlovića su pnovo mogli da se primete znaci nervoze. Brzo je napravio dva pšrekršaja, vezao nekoliko promašaja i crno-beli gube ritam igre, što Zvezda ume da iskoristi.

Na kraju prve deonice, Partizan je i dalje vodio, bio je 24-22 i minimalno vođstvo je uspeo da sačuva negde do sredine druge deonice, kada je Nikola Kalinić upotrebio ''dalekometnu paljbu'', za vođstvo Zvezde od 33-32.

Partizan jeste imao nadmoć u skoku tokom prvog poluvremena, ali to Vujoševićev tim nije umeo da iskoristi, nešto kasnije Stefan Jović je pogodio trojku za vođstvo Zvezde 38-34, a Edo Murić je u samom finišu prvog dela igre smanjio na 38-36.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

kalinic tepic

Međutim, crno-beli u nastavku nisu uspeli čak ni na kratko da preuzmu vođstvo, Zvezda je i dalje držala stvari pod kontrolom, čuvajući prednost od tri do šest, sedam poena razlike, a što ta prednost nije bila i veća, zaslužan je Edo Murić, večeras jedini razigran u napadu.

U poslednjoj deonici je šuterski posebno bio raspoložen plejmejker Zvezde Markus Vilijams, koji je vezao osam poena u tom periodu i nije dozvoljavao Partizanu da ugrozi Zvezdino vođstvo.

Kakva-takva nada navijača Partizana u preokret potrajala je na nekih tri minuta pre kraja, a onda je, pri rezultatu 73-68 za Zvezdu, Džoš Akojon promašio oba slobodna bacanja, posle čega je Boban Marjanović realizovao naredni napad za Zvezdu za 75-68.

Akojon je izašao iz igre, Vujošević je uveo mladog Marinkovića, ali on ne realizuje naredni napad crno-belih, što opet kažnjava Marjanović, ovog puta sa linije slobodnih bacanja i Zvezdino slavlje je praktično već moglo da počne - 77:68 na dva minuta do kraja, uz primetnu letargiju i Partizanovih košarkaša i navijača crno-belih.

Do kraja, rutinski završetak posla Zvezdinih košarkaša i zaslužen plasman u finale i Evroligu.

Markus Vilijams i Čarls Dženkins večeras najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po 19 poena, a Boban Marjanović je meč završio sa 12 poena i 14 skokova.

U Partizanu ubedljivo najbolji Edo Murić sa 25 poena, a Nikola Milutinov je upisao 13 poena i osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke