Evropski klasik - Jokić sipao trojke, Porzingisova noć karijere! Klipsi truba bez Tea, Bjelici potrebni minuti!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 31.10.2017.
07:59
Izvor: Sportske.net

Odlični Jokić u "hramu košarke". Šampion iskalio bes na Klipersima, Bjelica se radovao protiv Dragića. Buđenje Darija Šarića, Boston posle šoka zbog povrede Hejvarda igra odlično. Vučević i Orlando iznenađenje sezone!

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Preduboka je bila rupa koju su iskopali Nagetsi u Njujorku. Uspeli su da izbrišu -23 u MSG, ali je na njihovu nesreću, Porzingis imao noć karijere. Ubacio je 38 poena i uz pomoć sve boljeg Hardeveja Džuniora na kraju slomio otpor Denvera.

Jokić je predvodio Denver sa 28 poena, ubacio je šest trojki, imao 8 skokova i 2 asistencije. Ali, nije bilo dovoljno, njegov tim je primio 65 poena u prvom poluvremenu, i jasno šta ostaje najveći problem, sada su ispod 50% 3-4 skor, ovako daleko neće stići.



Nemanja Bjelica je ugradio 9 poena u trijumf "Vukova" na Floridi. Posle produžetka Minesota je odnela pobedu i preživela 33 poena Diona Vejtersa. Dragić je ubacio 18, imao 6 skokova i 5 asistencija, ali i napravio 6 grešaka. Kod gostiju Tig 23, Vigins 22, pogodio je nekoliko ključnih lopti kada je njegov tim uspeo da izbori produžetak. Majami su skupo koštala osam promašenih bacanja. Bjelica inače igra odlično, ali ne dobija minutažu koju zaslužuje, samo 14 minuta je proveo na terenu.

Boston je lakše nego što se očekivalo dobio San Antonio u derbiju večeri. Posle dva startna poraza, Seltiksi su naređali pet pobeda, Kajri je ubacio 24 poena, zanimljivo da je ovo prva pobeda posle 10 mečeva za "Kelte" protiv Popovićevog tima, poslednji put radovali su se 2011.

Proradio je i šampion, iskalili su bes na Klipersima, utrpali su im 141 poen. Stef Kari je ubacio 31, svi Voriorsi su se upisali, u drugom poluvremenu Golden Stejt je ubacio 77 poena. Posle sjajnog starta, bez Tea dva poraza Los Anđelesa koji jednostavno nije imao nikakvu šansu. Klipersi su poslednji tim koji je bio bez poraza, ali sada padaju. Jedan od razloga je svakako povreda Teodosića, mada jasno teško da bi im on pomogao protiv ovakvog Golden Stejta.

Toronto je slavio u Portlandu, 25 poena DeRozana, sjajno igra Lukaš Nogeira, Brazilac je ubacio 17 poena, imao 9 skokova i 5 blokada, menja Valančijunasa. Lilard je brojao do 36, ali ostatak tima nije učinio ništa. Ključ je bila odbrana Kanađana koji su u drugoj četvrtini dali šest poena i srušili sve negativne rekorde. Promašili su 16 šuteva iz igre u toj četvrtini, a onda je Tarner ubacio polaganje, tek da spreči bruku.

Rodni Hud je sa 25 poena vodio Jutu do četvrte pobede u sezoni, nad Dalasom, Mavsi su izgubili 7 od 8 mečeva, biće ovo sezona suza. Rubio je dodao 20 poena i imao 6 asistencija za "Džezere" koji deluju bolje od očekivanog, u nastavku su furioznom odbranom uspeli da stignu prednost rivala i okrenu rezultat.

Šarlot je odneo pobedu iz Memfisa, Gasol i Konli su se ispromašivali, "Grizliji" svega 34% šuta, pa iako ni Hornetsi nisu blistali, na kraju je Kemba Voker sa 27 poena i odličnom igrom u poslednjoj četvrtini rešio pitanje pobednika.

Veliko iznenađenje u Teksasu, koliko je nepredvidiva Filadelfija pokazala je protiv Roketsa, Simons i Embid, "mladi lavovi" su iskombinovali 46 poena, Dario Šarić je počeo na poziciji centra, ubacio je 14 poena, Filadelfija se osvetila za poraz sa sirenom na startu sezone kada ih je Erik Gordon zaledio kod kuće. Ujedno za Sikserse ovo je prva pobeda nad Roketsima u Teksasu od 2011. godine. Zna se, kada šutiraju ispod 40%, Roketsi gube mečeve, tako je bilo i noćas, Harden je dao 29, Gordon 25, ali Hjuston je ubacio samo 13 od 47 trojki, za njih je to siguran put u poraz.

Entoni Dejvis je ubacio 39 poena i imao 10 skokova, Pelikansi su poraženi od sjajnog Orlanda. Ponovo Nikola Vučević sa 20 poena i 8 skokova jedan od kreatora pobede iznenađujuće dobrog Medžika. Mariz Spejts je sasuo pet trojki za šest minuta, to je bila serija 22:6 u poslednjoj četvrtini koja je prelomila meč u korist gostiju. Orlando je šutirao preko 50%, na drugoj strani Kazins 12 poena, isto toliko skokova, 7 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. Nju Orleans igra sa mnogo oscilacija, što svakako nije ohrabrujuće na startu sezone. Što se Medžika tiče, ovo je start iz snova, na 5-2 su dele lekcije na strani od početka sezone.

Rezultati:

LA Klipers - Golden Stejt 113:141
Portland - Toronto 85:99
Juta - Dalas 104:89
Memfis - Šarlot 99:104
Nju Orleans - Orlando 99:115
Majami - Minesota 122:125 pr.
Njujork - Denver 116:110
Boston - San Antonio 108:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SL_Komedija
Tuesday, 31.10.2017
19:14

Jokić ofanzivno odličan, ali defanzivno velika rupa protiv pokretljivijih igrača.

avatar
SL_Komedija
Tuesday, 31.10.2017
19:13

Jolić ofanzivno odličan, ali defanzivno velika rupa protiv pokretljivijih igrača.

avatar
Susaeta
Tuesday, 31.10.2017
13:19

Jokić zvijer!

avatar
Sportski
Tuesday, 31.10.2017
11:27

Lets go Philla :) Mali Simmons je rookie godine samo da ga povrede obidju, maestralno je odigrao protiv Houstona, Embiid takodjer