Evropski bekovi ovo ne rade, Dončićevih 200 sekundi karijere! Bojan bolji od Bogdana, Jokić odličan u najgorem meču sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 09.12.2018.
09:16
Izvor: Sportske.net

Prepričavaće se godinama ono što je Slovenac napravio u derbiju Teksasa. Kingsi pali u Indijani, Denver gubi startere kao čarape, Jokić nedovoljan u onome što je kouč Meloun označio kao najgoru utakmicu u sezoni...

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Amerika priča o Luki Dončiću.

Slovenac je rešio derbi Teksasa na neverovatan način. Gosti su vodili sa osam poena razlike nešto više od tri minuta do kraja.

A onda se desilo čudo. Luka Dončić je odigrao verovatno najboljih 200 sekundi u životu, postigao 11 poena u nizu i sam pobedio Hjuston.

Naime, Dončić je prvo pogodio trojku i započeo svoj ples. Ono što je usledilo, obišlo je Ameriku, još jedna trojka, pa dva poena i na kraju trojka za pobedu.

Pre toga nije pogodio gotovo ništa, 3 od 13, samo 10 poena.

"Nisam igrao sjajno, ali imao sam dosta samopouzdanja na kraju, pogodio sam samo nekoliko dobrih šuteva i to je to", rekao je Dončić.

Nema potrebe da bude skroman, saigrači su zaprepašćeni, na drugoj strani Harden je ubacio 35 poena za Hjuston, ali je imao problema zbog ličnih grešaka. DeAndre Džordan još u neverici nakon Dončićeve završnice, 12 poena, 20 skokova, Ves Metjus je pogodio četiri trojke, na kraju, Dalas je na 13-11, a državni rival ima samo 11 pobeda u 25 mečeva, da je ovo neko predvideo pre sezone, poslali bi ga na procenu radnih sposobnosti.

Bogdanović i Bjelica se nisu proslavili u Indijani, Kingsi su odigrali loš meč, Nogdan je promašivao, ubacio 11 poena i imao 6 skokova, Bjelica 12 uhvaćenih lopti i šest poena. Ovaj put Srbi su izgubili bitku od Bojana Bogdanovića koji je ubacio 18 poena za Indijanu, Pejsersi su na taj način servirali osvetu Kingsima za poraz prošle nedelje. Sakramento je trojke šutirao 28%, slično je išlo i domaćinu, ali u poslednjoj četvrtini, kao da su imali više snage, iako su oba tima delovala umorno, posle serije mečeva prošle nedelje.

Ruki Kolin Sekston je odigrao partiju karijere za Kavse, ubacio je 29 poena pa je slabi Klivlend produbio krizu Vašingtona. Vol se vratio, promašio sve šuteve, nije ni igrao u poslednjoj četvrtini. Bredli Bil je ubacio 27 poena.



Nikola Jokić nije bio dovoljan Denveru koji gubi dah, 24 poena, 11 skokova i 7 asistencija Srbina, ali Nagetsi su spušteni ispod 100 koševa, i to protiv jednog od najgorih timova lige Atlante. Uz to Džamal Marej je dobio gadan udarac od Džastina Andersona, još jedna povreda, četiri startera van stroja za Nagetse, Meloun kaže da je meč u Atlanti najgora partija u sezoni. Turneja je završena na najgori mogući način...

Seltiksi su ponizili Čikago, naneli im najgori poraz u istoriji, bilo je 56 razlike za Boston koji je dobio peti meč u nizu. Tejtum je ubacio 18, Rozije 15 poena, "Kelti" su poveli sa 17:0 što je bio uvod u katastrofu Bulsa pred domaćim navijačima.

Lejkersi su dominirali protiv Memfisa, Lebron je ubacio 20 poena, imao 9 asistencija i 8 skokova, dok su se Klipersi loše proveli protiv Majamija. Dvejn Vejd je 1000. utakmicu karijere obeležio sa 25 poena, vodio je Hit do pobede sa pet trojki, već sutra igraće poslednji put u karijeru i Los Anđelesu protiv Lejkerse, ovo je njegova poslednja sezona.



Bobi Marjanović u petorci, 8 poena i 4 uhvaćene lopte, Teo bez šanse, Dragić koji se tek oporavio od povrede je preskočio ovaj meč, biće u timu sutra uveče.

Gradski derbi dobili su Netsi, Spenser Dinvidi je ubacio 25 poena Niksima, dok je Minesota pala u finišu u Oregonu. Lilard i MekKolum su pogodili trojke u poslednjem minutu i prelomili utakmicu, Lilard je ubacio 28 poena, MekKolum 19, Nurkić sa 22 poena i 11 skokova odigrao verovatno najbolji meč sezone.

LA Klipers - Majami 98:121
Portland - Minesota 113:105
Memfis - Lejkersi 88:111
Čikago - Boston 77:133
Njujork - Bruklin 104:112
Klivlend - Vašington 116:101
Atlanta - Denver 106:98
Indijana - Sakramento 107:97
Dalas - Hjuston 107:104


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke