Evropska košarkaška klinika, Jokić i Vučević delili lekcije, Bobi koristi svaku šansu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.04.2019.
08:22
Izvor: Sportske.net

Denver se vratio na staze uspeha, Orlando je iznad crte. Evropljani se potrudili da obeleže NBA veče, Marjanović ponovo pokazao da možda može više da igra kada je Embid van stroja.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Posle brodoloma na Pacifiku protiv šampiona, Denver je odgovorio na pravi način. Spustili su San Antonio na 85 poena i još pokazali da je Kolorado prava tvrđava. Nikola Jokić je predvodio tim sa 20 poena, 11 skokova, 9 asistencija, Greg Popović je isključen nakon par minuta, njegov posao je preuzeo Etore Mesina.

Sparsi nijednom nisu vodili, pali su na osmo mesto Zapada, ako tu ostanu, verovatno će u prvoj rundi ići na Voriorse. Denver je imao 41 timsku asistenciju, sada su 1.5% iza Golden Stejta, ali realno teško će do vrha, između ostalog na četiri meča pre kraja, Voriorsi imaju i bolji međusobni skor.

Jokić je promašio samo jednom iz igre, u noći kada su evropski igrači zaista odigrali odlično.

Dalas je u nebitnom meču poražen od Minesote, oporavljeni Dončić je ubacio 27 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija. Slovencu zameraju što sam nije šutnuo za pobedu, prosledio je loptu Bransonu, još jedan ruki, doduše momak koji je sa Vilanovom uzeo dve univerzitetske titule je promašio sa sirenom.

Odličan je bio i Španac Ibaka, Toronto nije imao milosti prema Bruklinu, 23 poena, 12 skokova za centra Kanađana. Netsi su sada na deobi osmog mesta, sa Orlandom koji je preskočio Majami. Medžik je teže nego što se očekivalo izašao na kraj sa Niksima, Vučević odličan 29 poena, 13 skokova, na drugoj strani Hezonja 29 poena, 9 skokova, 5 asistencija.Bila je potrebna velika pomoć klupe da gosti sa Floride stignu do trijumfa, ali on je dragocen. Dovoljno je pogledati tabelu, Orlando je sada u dobroj poziciji, a može i više od osmog mesta, izgubili su i Detroit i Bruklin i Majami, pa sada Pistonsi koji su šesti imaju samo pola procenta više.

Pistonse su Pejsersi spustili na 89 poena, malo opravdanje za domaćina je neigranje Grifina, Majami je izgubio od Bostona. Hejvard je ubacio 25 poena, Irving 23, na drugoj strani Dragić očajam 11 poena u seriji promašaja, njegov tim je sada ispod crte, na četiri meča pre kraja regularne sezone.

Atlanta je iznenadila Filadelfiju, Jang je odigrao još jedan veliki meč, 33 poena, 12 asistencija, 7 skokova, na drugoj strani Marjanović po 8 poena i skokova, 4 asistencije, dobio je u odsustvu Embida oko 18 minuta. Siksersi imaju problema, ali izgleda da se odmaraju za plej of, potrebna im je još jedna pobeda i poraz Bostona da matematički obezbede treće mesto na Istoku. Ovo je drugi poraz u nizu, izgubili su 4 od poslednjih 6 mečeva.

Šarlot je uz 32 poena Kembe Vokera dobio Pelikanse u nebitnom meču, Enes Kanter je nastavio sa sjajnim partijama, 21 poen i 15 skokova doneli su pobedu Portlandu nad slabim "Grizlijima". Tarner je kod domaćih napravio drugi tripl-dabl u nizu, Lilard dodao 20 poena, 10 asistencija i 7 skokova, za tri četvrtine.

Portland je zadržao četvrto mesto, imaju dve pobede više od Jute, koja je slavila u Feniksu, Mičel i Ingls su iskombinovali 56 poena, previše za Sanse kojima se povredio Buker. Kokoškov neće rizikovati, bez obzira na stepen povrede, najbolji igrač neće nastupati do kraja sezone. Nema ni Ejtona, Ti Džej Vorena, Tajlera Džonsona i Kelija Obrea Džuniora, jasno Sansi su desetkovani, ali nije ni bitno...

Hjuston je rasturio Kliperse, ubacili su im 135 poena, Kris Pol je brojao do 29 protiv bivšeg kluba, Harden dodao 31 bez forsiranja, sve je bilo gotovo mnogo pre kraja, pa niko iz startne petorke Teksašana nije igrao više od pola sata. Hjuston je šutirao 64% u prvoj četvrtini, tu pomoći nema, odmah se videlo kako će završiti. Ako ovako ostane s obzirom na pozicije timova, ovo bi mogao da bude duel prve runde plej ofa na Zapadu.

Dodajmo na kraju da je desetkovani Čikago dobio Vašington u distriktu, Volt Lemon Džunior koji je ove sezone odigrao samo osam utakmica za Pelikanse i nedavno stigao u Čikago je postavio rekord karijere, 24 poena, realizovao je dva bacanja u finišu meča i doneo pobedu timu. Ovaj momak nikada nije stigao do drafta, igrao je u Mađarsko, Turskoj, za Retimno u Grčkoj, pa se vratio u razvojnu ligu, ima 26 godina i dalje sanja pravu šansu u NBA.

Rezultati:

LA Klipers - Hjuston 103:135
Portland - Memfis 116:89
Feniks - Jutra 97:118
Denver - San Antonio 113:85
Dalas - Minesota 108:110
Nju Orleans 109:115
Bruklin - Toronto 105:115
Majami - Boston 102:112
Atlanta - Filadelfija  130:122
Vašington - Čikago 114:115
Orlando - Njujork 114:100
Detroit - Indijana 89:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke