Evropska Budućnost, na vidiku novi potpis!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.05.2018.
17:36
Izvor: Sportske.net, sportando

Novi evroligaš uveliko radi na formiranju ekipe za narednu sezonu.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Posle osvajanja ABA lige, podgorička Budućnost se na više frontova priprema za nastup u elitnom evropskom takmičenju naredne sezone.

Veliki posao je pred upravom kluba već ovog meseca, kada je u pitanju ispunjenje infrastrukturnih zahteva Evrolige, u pogledu kapaciteta dvorane ''Morača'', a takođe treba obezbediti i odgovarajući budžet za formiranje respektabilnog tima.

Utisak je da im za sada dobro ide, iz kluba dolaze uveravanja da će što se tiče dvorane sve biti u redu, a dva velika posla su već obavljena kada je u pitanju sastav tima za sledeću sezonu.

Podsetimo, dvojica najboljih igrača u ovogodišnjem sastavu Nikola Ivanović i Nemanja Gordić su potpisali nove ugovore, a ''Sportando'' najavljuje i dolazak prvog pojačanja.

Navodno, Podgoričani su zainteresovani za krilo Cedevite, Amerikanca Demetrisa Nikolsa, igrača sa NBA iskustvom iz Klivlenda, Čikaga, Njujork Niksa, ali i velikih evropskih klubova, poput CSKA i Panatinaikosa. Sa Moskovljanima je 2016. osvojio Evroligu...

Ovaj 33-godišnji košarkaš je u minuloj sezoni ABA lige prosečno beležio 13.3 poena, 4.4 skokova, 1.4 asistenciju za 28.2 minuta u proseku na terenu.

U prilog realizaciji ovog transfera su i pohvale koje je tokom plej-ofa Nikols dobio od strane trenera Budućnosti Aleksandra Džikića, koji ga je okarakterisao kao možda i najbojeg igrača u ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Friday, 25.05.2018
07:25

Još 4-5 igrača I biće to super ekipica.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 24.05.2018
18:14

Odlično! Nadam se da će biti još ovakvih pojačanja!

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 24.05.2018
18:02

Strašan igrač na poziciji 4 na kojoj smo deficitarni, posebno u defanzivi. Neka ostane i Dolman, zahvaliti se Lendriju, može i mali Ilić ako je frka da pokrije 4 i to je to. Još samo dobar bek šuter..