Evropa dobija novog vladara, "Orlići" u borbi za opstanak!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 31.07.2019.
20:40
Izvor: Sportske.net

Poraz U18 selekcije na Evropskom prvenstvu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selekcija Srbije, igrači mlađi od 18 godina, poražena je u osmini finala Evropskog prventva od vršnjaka iz Litvanije, rezultatom 54:56 (16:20, 11:16, 2:12, 25:8).

Loša igra "Orlića" u prve tri četvrtine, posebno i trećem kvartalu, u kojem su puleni Slobodana Klipe ubacili samo dva poena.

Sa zaostatkom od 19 poena ušli su u poslednjih 10 minuta, ali se nisu predavali, proradio je sjajni Pokuševski, pogodio je četiri trojke, Srbija je u finiši prišla na samo dva poena minusa.

Ipak, nisu naši košarkaši uspeli da dođu do preokreta, Litvanija je zadržala prednost od dva poena i plasirala se u četvrtfinale, dok će se dvostruki uzastopni šampion boriti za opstanak.

Najefikasniji je u našem sastavu bio Pokuševski sa 16 poena, pratio ga je Langović sa 12 poena, Pavićević je dodao devet.

U redovima Litvanije 11 poena Kanclerisa, devet je dodao Kreišmontas, osam je uz 14 skokova ubacio Tubelis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 01.08.2019
06:44

Ništa iznenađujuće.Dominirali smo u mlađim kategorijama,jer su naši igrači dobijali šansu u svojim klubovima u seniorskoj konkurenciji i sa takvim iskustvom lako dobijali SP i EP, igrajući protiv onakvih kakvi su naši danas. E sada,kada nam mladi igrači odlaze ,jer ne igraju za Zvezdu,Partizan,objektivno je i manje talenta,došli smo u poziciju da smo tu prednost igranja u seniorskoj konkurenciji izgubili.Kada deca sa 14-15 godina odu ,razvijaju se po nekom drugom sistemu i uvek bogati klubovi mogu umesto njih da kupe nekog gotovog igrača,a vreme formiranja je prošlo.Kultura i mentalitet sredina u kojima se razvijaju nisu kompatibilne sa našom i vidimo rezultate.Naravno ,ono što je najopasnije,ovo će se preliti na seniorsku selekciju u godinama koje dolaze.Nije moje da nudim rešenja,niti to znam,ali čemu ovoliki stranci(može samo dva-tri kao popuna selekcije),kada je bolje platiti tu decu da odrastaju ovde,a kada se igrački formiraju neka odu.Veliki novac se troši na islužene starce,da bi se zadovoljila nečija sujeta i prikačila neka zvezdica.Besmisleno i za našu košarku pogubno.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 31.07.2019
20:43

FMP-ova škola košarke, čuveni Železnik koledž...kome smeta jaka "zvezda".