Evroligaška poslastica sezone - Dolazi Željko, Zvezda protiv šampiona Evrope

Autor: Beta Beta
sreda 21.03.2018.
12:52
Izvor: Beta

Nema vremena za tugovanje zbog ubedljivog poraza od Panatnaikosa. Već sutra je novi izazov. I to kakav!

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv prvaka Evrope Fenerbahčea u Beogradu ima obavezu da igra odgovorno, s velikom energijom i da se bori do krajnih granica.

"Imamo obavezu da igramo odgovorno, da pokažemo veliku energiju, da se borimo do krajnjih granica, i zato pozivam navijače da nam kao i protiv Mornara prošle nedelje, pruže podršku u velikoj utakmici s najtežim mogućim protivnikom", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće sutra Fenerbahče u 28. kolu Evrolige, samo dva dana posle poraza od Panatinaikosa.

"Fenerbahče i CSKA su medju tim najkvalitetnijim ekipama, još jedan viši nivo, gledajući i sastav, broj vrhunskih igrača. Uz sve to, tu je Željko Obradović, trener koji se osim po trofejima, izdvaja po mnogo čemu, načinu na koji vodi ekipu, izvlači maksimum iz svakog igrača, načinu na koji igra njegov tim, i konačno sve njegove ekipe svojom igrom maksimalno pokažu slabosti protivničkog tima. Na nama je da izvučemo pouke iz prve utakmice u Istanbulu", rekao je Alimpijević.

Crveno-beli ostali su tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja praktično ostali bez šansi da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige.

"Stiže nam šampion u goste, ekipa za najviše domete sa fenomenalnim trenerom. Sada u završnici Evrolige, sve ekipe koje su obezbedile Top 8, posebno one na vrhu vode veliku borbu da obezbede što bolju poziciju, domaći teren i uslovno rečeno 'lakšeg' protivnika u četvrtfinalu.

Raspored je takav da ćemo u poslednja tri kola igrati sa ekipama koje imaju najviše ambicije, i najverovatnije će sve tri igrati na fajnal-foru u Beogradu",
dodao je Alimpijević.

Bez obzira što su šanse za plasman u Top sada gotovo nestale nakon poraza u Atini ,bek Tejlor Ročesti očekuje veliku i borbenu utakmicu.

"Svaki put kada igrate protiv šampiona i branioca trofeja, to je velika utakmica. Imaju izvanredan tim, koji se uz to u finišu bori za najvišu poziciju pred plej-of. Medjutim, i mi smo 'gladni' i želimo pobedu.

Kada igrate pred svojim navijačima, bez obzira na okolnosti, kratak period za pripremu, nema vremena da se osvrćemo nazad, moramo i bićemo spremni za ovu utakmicu.

Ono što je sigurno, nastavićemo da se borimo, i da učimo iz naših grešaka, jer nam je u toku plej-of ABA lige i moramo da budemo u top formi zbog tog takmičenja"
", rekao je Ročesti.

Ekipa Crvene zvezde će u sredu uveče odraditi jedini trening, a ekipi će se priključiti i Pero Antić, koji nije igrao u Atini.

Utakmica između Crvene zvezde i Fenerbahčea igraće se sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Wednesday, 21.03.2018
18:14

Onaj trijumf, ona blokada Kuzmica. Ono nerviranje turcina na klupi. Fantazija. Momci, dajte sve od sebe, sve osim njihove ubedljive pobede je iznenadjenje. Bez pritiska pa sta bude !

avatar
Wednesday, 21.03.2018
15:01

Шта ово Алимпије ради ? Осим гримасе показује неку контру рокенролу... :)