Evroliga u Dudinu čast

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.10.2017.
19:37
Izvor: Sportske.net

Postao je prvi trener u istoriji kojem je dodeljena nagrada "Legenda Evrolige", a evo kako je elitno takmičenje još jednom iskazalo poštovanje Dušanu Ivkoviću.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Nedugo nakon što je u Pireju organizovana oproštajna utakmica Dušana Ivkovića, Evroliga je danas još jednom odalaza priznanje srpskom košarkaškom stručnjaku.

Na zvaničnom "You Tube" kanalu Evrolige danas je objavljen promotivni spot u čast Dušana Ivkovića, a u kojem njegove doskorašnje kolege i igrači koje je trenirao govore o kako vide legendarnog trenera.

"Želeli smo da mu se zahvalimo na svemu što je učinio za trenere mlađe generacije širom Evrope", rekao je trener Olimpijakosa Janis Sfairopulos.

Prva zvezda crveno-belih iz Pireja Vasilis Spanulis smatra da je Ivković jednim postupkom pokazao koliko voli Olimpijakos.

"On voli Grčku i Olimpijakos, samo je naš klub dva puta vodio u karijeri, to govori koliko ga voli", rekao je Spanulis.

"Smatram ga svojim drugim ocem, svojim košarkaškim ocem", nadovezao se trener CSKA Dimitris Itudis.

Najtrofejniji trener u Evropi Željko Obradović ističe da ga je Duda Ivković naučio mnogim stvarima koje se ne tiču košarke.

"Zahvalan sam mu na onome što me je naučio, ne samo o košarci već o životu" kazao je Željko.

Poslušajte šta su još rekli igrači koje je Dušan Ivković trenirao uz podsećanje da je Duda tokom trenerske karijere osvojio dve Evrolige, Evrokup, evropski Kup Radivoja Koraća, Kup Saporta i 15 trofeja prvaka i kupova država u kojima je radio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke