Evroliga promenila odluku, Crvena zvezda ostaje bez pobede?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 19.10.2020.
14:28
Izvor: Sportske.net

Najnovije informacije iz organizacije Evrolige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Evroliga je danas donela odluku da se poslednja četiri meča tog takmičenja koja su otkazana zbog koronavirusa budu odigrana naknadno, te da neće biti službenog rezultata, stoji na zvaničnom sajtu takmičenja.

To uključuje i susret između Asvela i Crvene zvezde u okviru trećeg kola Evrolige koji je trebalo da bude odigran 15. oktobra.

Svi su očekivali da će Zvezdi biti pripisana pobeda od 20:0 poput dve utakmice Zenita sa Baskonijom i Valensijom, međutim uskoro će biti određen novi termin.

U saopštenju se navodi da odluka utiče retroaktivno na sedam mečeva, od kojih četiri u Evroligi i tri u Evrokupu

Pored Zvezdine, radi se o još tri utakmice Evrolige - Asvel - Panatinaikos, Baskonija - Zenit i Valensija Zenit.

Isto se odnosi i na mečeve Evrokupa Cedevita Olimpija - Bursasport, kao i na utakmice u Partizanovoj grupi Venecija - Burž i Burž - Uniks.

Novo pravilo kaže da jedna utakmica može da se odlaže tri puta, u slučaju da postoji raspoloživi datum da se meč odigra. Ukoliko nema prostora u rasporedu i ukoliko je utakmica tri puta odlagana, onda klub koji je prvi put bio sprečen da igra gubi meč rezultatom 20:0.

Predviđeno je da rok za završetak regularnog dela Evrolige bude 13. april 2021, a plejofa 5. maj iste godine.

Grupna faza Evrokupa biće završena najkasnije do 22. decembra ove godine, dok je rok za završetak TOP 16 faze 23. februar 2021. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke