Evroliga - Problemi sa koronavirusom sve veći, otkazane dve utakmice!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 12.10.2020.
22:47
Izvor: Sportske.net

Stigla i potvrda.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Prema protokolu koji je izdala Evroliga, ekipa je dužna da se pojavi na utakmici ako ima osam zdravih igrača u rosteru.

Takvu situaciju smo videli na meču između Himkija i Žalgirisa, kada je Kurtinaitis mogao da koristi samo osam košarkaša, te su njegovi puleni doživeli ubedljiv poraz od litvanske ekipe.

Čini se da ova odluka baš i nije fer, a sada se Zenit našao u još težoj situaciji, čak osmorica košarkaša kluba iz Sankt Petersburga zaražena su koronavirusom, pritom imaju i tri člana stručnog štaba sa pozitivnim rezultatima na COVID 19.

Tražili su pomoć od Evrolige, tačnije, podneli su zahtev za odlaganje utakmica, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Duel Baskonije i Zenita zakazan je za sutra, te je košarkaši ruske ekipe trebalo večeras da otputuju za Vitoriju, a kako prenosi Emilijano Karšija oni to na kraju nisu uradili.

Dakle, kako nisu dobili odgovor od Evrolige povodom odlaganja utakmica zbog prevelikog broja zaraženih igrača, odlučili su da ostanu u Sankt Petersburgu.

Baner 3

Naknadno su se oglasili iz Evrolige i potvrdili da se mečevi Zenita u Španiji protiv Baskonije i Valensije neće odigrati u predviđenim terminima ove sedmice, a disciplinska komisija će odlučiti o daljem postupanju.

Problemi su sve veći, zaražene ima i Asvel, koji 15. oktobra treba da dočeka Crvenu zvezdu.

Evroliga ima i plan B, a to je igranje u takozvanom "mehuru", turnir zatvorenog tipa koji bi mogao da bude organizovan u Kaunasu ili Valensiji.

Kako se situacija razvija, čini se da će uskoro morati i da ga aktiviraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke