Evroliga - Ovo je uslov za dva mesta iz ABA lige!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.03.2020.
19:36
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Izgleda da su stvari jasne, ali s obzirom na novonastalu situaciju, ne treba da iznenadi i neka nova promena u narednom periodu,

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Teško je bilo šta planirati u situaciji kad se ne zna do kada će trajati vanredne okolnosti širom sveta zbog epidemije koronavirusa, ali Evroliga je svoj plan još ranije napravila kada je u pitanju popunjavanje mesta u elitnom evropskom takmičenju za sezonu 2020/21.

Ono što ovdašnju javnost najviše zanima u vezi sa narednom evroligaškom sezonom, jesu šanse da iz ABA lige sledeće sezone imamo dva predstavnika u Evroligi.

Na tu temu je, između ostalog, za ''Sportklub'' govorio Izvršni direktor Evrolige Edvard Skot. On je dao i konkretan primer scenarija koji bi trebalo da se dogodi da bi ABA liga dobila dva evroligaša sledeće sezone.

"Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/21 uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige.

Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi", izjavio je Skot.

Jasno je, od Partizana će mnogo zavisiti, ali pitanje je kada će se tekuća sezona nastaviti i ko će tada najbrže ući u pravu formu...
-
Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke