Evroliga odlučila o pozivnici, šta će biti sa Partizanom?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.04.2019.
11:42
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" priželjkuju povratak u elitno košarkaško takmičenje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Juče je navijače Partizana obradovala vest da se u vrhu evropske košarke ozbiljno razmatra o pozivnici za takmičenje u Evroligi.

"Crno-beli" su dobili podršku velikih evropskih klubova, a velike napore za tako nešto dobijaju i od nekadašnjeg trenera Željka Obradovića.

Evroliga će od naredne sezone brojati 18 klubova, pa se plasmanom Valensije u to takmičenje otvorilo još jedno mesto.

Sportando javlja da je vrh Evrolige ipak odlučio da prednost da Albi, ali samo u slučaju da ne uspe da se plasira kroz domaće takmičenje.

Klub iz Berlina bi plasmanom u finale Bundeslige automatski postali novi evroligaš, pa se u Partizanu nadaju upravo takvom scenariju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek B.
Tuesday, 23.04.2019
14:11

Ja bih iskreno volio da Partizan dobije pozivnicu. Ali isto tako, mišljenja sam da će to biti jako teško jer ne vidim način na koji Partizan može da formira konkurentan tim po mjerilima takmičenja u EL. Evro ligi nine i interesu da ima tim koji je nekonkurentam i finansijski nestabilan a posebno im nije u interesu da imaju dva učesnika iz istog grada koji btw nije isplativo tržište.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
23:11

Stalno ponavljate to za dva kluba iz istog grada iako Moskva, Atina i Istanbul imaju dva ucesnika vec godinama, Istanbul ponekad cak i tri kao ove i natprosle sezone, a pretprosle su bila cak i cetiri. Recite lepo da nas ne zelite, tako je bar postenije.

avatar
babaroga
Tuesday, 23.04.2019
13:58

Srecno. Ljudi ne kapiraju da dodela pozivnice nema nikakve veze sa plasmanom u bilo kom takmicenju. Pozivnicu dobija onaj za koga procene da bi povecao kvalitet lige. I jos po nesto naravno (citaj: novac). Bilo bi lepo da imamo dva tima u EL. Odgledao bih neku utakmicu vise :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
12:27

vladantegeltija
Priča o pozivnici Partizanu za Evroligu dobija obrise španske sapunice po medijma i kod navijača. Želje i realnost, odnosno lobiranje i dobijanje pozivnice nisu isto, kao ni ugled ili moć Željka Obradovića, te borda Evrolige ili njenog prvog čoveka.

Dobijanje pozivnice za Evrokup i Evroligu, nije isto. Poseta i tradicija jesu na strani našeg najtrofejnijeg kluba i jedinog prvaka Evrope, ali finansijske stavke, bez obzira na promene na bolje, smanjenje duga i redovne isplate, posebno tržišni i marketingški potencijal, budzet, uz tv prava - nisu.

Đordi Bertomeu svakome priča ono što želi da čuje, a radi po svom interesu, tačnije "buđelaru". Jedan klub iz ovakve regije mu je dosta, dva iz istoga grada previše, sem ako ga država ne ugosti ponovo Katalonca kao 2014.godine i da mu garancije, jer tu su i Budućnost projekat Crne Gore i Cedevita od Atlantik grupe.

Partizan ne krije da lobira, kontaktira Evroligaše, ima i sa kime, ali to nije garancija i gotova stvar kako mnogi rezonuju. Dug je i težak put do 18.mesta u eliti. Valensijin Evrokup,ograničenje na četiri Španca, pozivi za Asvel i Bajern, (dva nemačka kluba ako Alba bude uz Bajern), kriza u Turskoj gde sem Efesa i Fenera nema ozbillnog trećeg, kao i u Grčkoj, idu i prilog crno-belima.
Ozbiljni projekti, u Londonu, Amsterdamu ili Parizu, što je Đordijeva želja, se ne naziru, kao ni Poljskoj kao "jakom" tržištu.
Ostaje Rusija gde uz CSKA i Himki, kao predstavnika VTB, aspiracije za evroligaskim mestom imaju Uniks i Lokomotiva, manje tradicije i gledanosti, nego budzet koji je katalonskom advokatu uz tržišni potencijal, ipak bitniji.

I sam Bertomeu je rekao da do završetka šampionata, tačnije VTB lige , ni za vreme F4 u Vitoriji sredinom maja neće govoriti o "vajld karti". Mišljenja klubova učesnika u bordu nisu zanemarljiva, ali ni presudna, kao što šanse Partizana nisu kako se predstavljaju, ali ipak postoje. U Humskoj ne miruju, ne gube nadu, putuju, ali lobiranje i podrška na sastancima je jedno, a Đordijev interes nešto sasvim drugo.
Nade ne nedostaje, nema se šta izgubiti, ali malo više realnosti kod mnogih ne bi škodilo, kao i pomoći države kao kada je Zvezda dobila pozivnicu 2014.godine.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
11:57

Alba će dobiti mesto u Evroligi ukoliko osvoji prvenstvo Nemačke, ili ako u finalu plej-ofa bude poražena od Bajerna.

U Humskoj navijaju za pomenute opcije, jer bi u tom slučaju imali konkurenta manje za specijalnu pozivnicu. Verovatno najozbiljnijeg konkurenta.

Plasman Albe na terenu značio bi da bi se crno-beli za specijalnu pozivnicu borio sa Darušafakom, Uniksom i Lokomotivom iz Kubanja.

Uniks i Lokomotiva (isto kao i Himki) takodje imaju prolaz preko one (VTB) lige koju igraju (jedino ako bas Himki ne bude finalista Hahaha)- ostaje nam borba sa turcima jer je pomalo nerealno da Rusi imaju tri ekipe u EL mada se nikad ne zna, mozda je to cak i moguce sad kad u eliti igra njih 18...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
11:50

Nije jos uvek nista zvanicno odluceno, polako...

avatar
_Goran_
Tuesday, 23.04.2019
11:49

"Klub iz Berlina bi plasmanom u finale Bundeslige automatski postali novi evroligaš" - samo u slucaju ako drugi finalista bude Bajern.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
11:49

Emiliano Carchia Retweeted Orazio Cauchi


@paxer89
13h13 hours ago
More
Regarding next season in Euroleague: two teams that will pursue a wild-card spot are Partizan and Darussafaka. Partizan looks like a frontrunner for the spot, according to a source. Prvo je ovo retvitovao...

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Tuesday, 23.04.2019
11:48

Neka igraju kukavci,sta ce.... Osvojiti ligu nece mozda cak vise nikad,odigraju ovo,puknu pare i lepo se ugase,onda i u fudbalu i da se ne ljubimo,prenece nam nesto.