Evroliga nema dilemu - ON je pokrao Žalgiris!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.11.2018.
15:31
Izvor: Sportske.net

Disciplinski postupak je pokrenut, Evroliga u startu otklonila dileme oko toga kako je došlo do incidenta u Moskvi i koje kriv za krađu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Utakmica 8. kola Evrolige između CSKA i Žalgirisa završena je pobedom domaćeg tima (99:97) ali je trijumf ruskog sastava ostao u senci velikog incidenta.

Ukratko, Žalgiris je na minut pre kraja imao posed i tri poena prednosti, a zatim je sat koji pokazuje vreme za napad "preskočio" sa osamnaest na 14 sekundi i time je litvanski sastav žestoko oštećen.

Tim povodom se juče oglasio predsednik CSKA koji je konstatovao da se greška dogodila, ali nije dao odgovor na pitanje ko je kriv.

Odgovor na to pitanje daće Evroliga koja je već pokrenula disciplinski postupak protiv CSKA jer je praktično utvrdila ko je "pokrao" gostujući tim.

"Nakon analize svih raspoloživih izveštaja, možemo da potvrdimo da je u četvrtoj četvrtini na 1:08 pre kraja meča Žalgiris imao posed nad loptom. Sat za merenje napada "skočio" je sa 18 na 14 sekundi tokom poseda. Osnovana je sumnja da je sat na 14 sekundi resetovao operater koji satom upravlja", navodi se u saopštenju Evrolige.

Ovakve tvrdnje Evroliga je potkrepila sledećim činjenicama:

- Sat za merenje vremena napada u redovnoj je upotrebi u "Megasport Areni" od 21. oktobra 2016. godine i prethodno nije pokazivao ovakvo ponašanje;

- Sat za merenje vremena napada testiran je pre početka utakmica od strane CSKA i pokazalo se da je kalibrisan i da je ispravan;

- Tokom utakmica u Evroligi čovek koji upravlja satom za napad jedina je osoba u areni koja ima mogućnost da resetuje sat za merenje dužine napada na 14 sekundi;

Iz svega navedenog Evroliga izvodi sledeći zaključak.

"Greška nije uočena pre kraja utakmice, tako da nije bilo prostora da bude ispravljena. Disciplinski postupak protiv CSKA je otvoren sa ciljem da se utvrdi da li je greška predstavlja kršenje disciplinskog pravilnika Evrolige", zaključuje se u saopštenju elitnog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 23.11.2018
17:13

Ne znam sa kojim klubom je u bratskim odnosima ovaj CSKA.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 23.11.2018
16:57

Ako ne bude 20:0 za Zalgiris, sve ostale kazne su cisto mazanje ociju.