Evroliga - Kolo do kraja, ko ide u plej-of?

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.03.2019.
23:34
Izvor: Sportske.net

Biće veoma uzbudljivo u poslednjem kolu regularnog dela sezone u Evroligi.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Nakon večerašnjih mečeva kompletirano je 29. kolo Evrolige i stvari su se dodatno zakomplikovale.

Baskonija je propustila priliku da overi svoje mesto u doigravanju, poraženi su na svom terenu od rasterećenog Efesa, koji je overio i prednost domaćeg terena.

Još veće iznenađenje desilo se u Pireju, gde je Olimpijakos doživeo poraz od Žalgirisa, ekipa iz Kaunasa je u najbitnijem delu sezone vezala pet pobeda.

Imamo pet timova koji će se sigurno takmičiti u plej-ofu, Fener je overio prvu poziciju, CSKA drugu, Real je sigurno treći, Efes sigurno četvrti i te ekipe će imati prednost domaćeg terena kad krene plej-of.

Barsa je sigurna na petoj poziciji, što znači da imamo i jedan siguran par Top 8 faze, Anadolu Efes će se za fajnal for boriti sa ekipom Svetislava Pešića.

Svetislav Pesic

Što se tiča pozicija od šest do osam, ništa nije sigurno.

Bajern je porazom od Darušafake ispao iz trke, pa će se za poslednja tri mesta boriti šest ekipa.

Baskonija i Panatinaikos pobedama overavaju pozicije šest i sedam.

PAO tu ima daleko lakši zadatak i mogli bi da se popnu na poziciju broj šest, u slučaju da Baski dožive poraz.

"Zeleni" će u "OAKA Areni" u poslednjem kolu dočekati Budućnost, koja je u 29 kola upisala samo šest trijumfa i nema gotovo nikakav motiv u poslednjoj utakmici.

Ekipa iz Vitorije igra u Moskvi protiv CSKA, "Armejcima" pobeda ne igra ništa, ali videli smo šta je rasterećeni Efes večeras uradio protiv Baska, pa ništa ne treba otpisati.

Što se tiče pozicije broj osam, sada Žalgiris ima prednost u odnosu na Armani, Makabi i Olimpijakos.

Sarunas Jasikevicijus

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa gostuje aktuelnom prvaku Evrope, koji je sinoć ukrao pobedu Panatinaikosu u Atini, nestvarnim košem Rudija Fernandeza. Nisu se predavali u Atini, neće sasvim sigurno ni na svom parketu.

Armani gostuje Anadolu Efesu, italijanski klub će svakako biti motivisaniji, ali Efes je večeras odigrao sjajan meč, iako nije imao imperativ pobede.

Makabi je na najtežem gostovanju u EL, igraju u Istanbulu protiv Fenerbahčea, mada je prvoplasirana ekipa desetkovana povredama i nema imperativ pobede, kako su obezbedili prvo mesto pred doigravanje, jedino ako budu kalkulisali, s obzirom da će protiv osmoplasirane ekipe igrati u doigravanju.

I na kraju Olimpijakos, koji je izuzetno zakomplikovao stvari porazom na svom parketu od Žalgirisa, oni će imati verovatno i najlakši zadatak od svih ekipa, dočekaće bivšu Blatovu ekipu, poslednjeplasiranu Darušafaku.

Ipak, Turci igraju potpuno rasterećeno, a danas su ugasile plej-of nade Bajernu, pa će "crveno-beli" morati da budu itekako oprezni protiv sastava iz Istanbula.

Raspored utakmica 30. kola Evrolige.

Četvrtak, 4. april

CSKA Moskva - Baskonija (19h)
Anadolu Efes - Olimpija Milano (19:30h)
Panatinaikos - Budućnost Voli (20h)
Real Madrid - Žalgiris (21h)


Petak, 5. april

Fenerbahče - Makabi (19:45h)
Bajern Minhen - Gran Kanarija (20h)
Olimpijakos - Darušafaka (20:30h)
Barselona - Himki (21h)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke