"Evroliga je kompanija", Bertomeu ponovo "raspalio vatru"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 21.02.2019.
13:59
Izvor: Sportske.net

Izvršni direktor Evrolige govorio o mogućnosti klubova da napuste svoje lige.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu istakao je da svaka ekipa koja želi da napusti domaće takmičenje može to da uradi, a da se neće desiti posledice u Evroligi, odnosno da će ekipa koja reši da napusti domaće takmičenje i dalje igrati EL.

To pitanje se postavilo nakon što je Real Madrid najavio odlazak iz ACB lige, a slična priča je bila i sa Olimpijakosom.

"Ekipa može da nastavi učešće u Evroligi, iako ne igra u domaćem šampionatu. Vlasnici donose odluke, oni će svakako odabrati najbolje opcije za takmičenje, ne smemo da robujemo birokratskim procedurama. Budućnost može da donese razne promene, a mi kao kompanija moramo da budemo fleksibilni", rekao je Bertomeu.

Još jednom je ponovio ono što svi znamo, a to je da je Evroliga kompanija, a ne federacija, pa u skladu sa tim i nema problema da se ekipe takmiče u takvom sistemu.

Dokazivao je Bertomeu nekoliko puta u prošlosti davanjem "A" licenci renomiranim klubovima, ali i "vajld karti" pojedinim klubovima u razvoju, da Evroliga ima za cilj ostvarivanje profita i da se radi o kompaniji. Sada je samo to ponovio.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Thursday, 21.02.2019
16:51

Da li je iko sumnjao?

avatar
deki trbic
Thursday, 21.02.2019
16:20

U Evropi kosarka nije tolko profitabilna kao u NBA ligi, pa otud i ovako razmisljanje normalno