Evroliga ili FIBA Liga šampiona - Šta izabrati?

Autor: Beta Beta
utorak 01.03.2016.
18:09
Izvor: Beta

Povodom ponuda od Evrolige, ali i od FIBA, danas je na zvaničnom sajtu ABA lige objavljeno zvanično saopštenje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Skupština ABA lige objavila je danas ponude koje je dobila za učešća u takmičenjima Evrolige i FIBA Liga šampiona, a saopštila je i da je zbog nedovoljno informacija odbila da se učlani u kompaniju koja će biti osnovana da bi se upravljalo novim takmičenjem.

U saopštenju lige navodi se da je Evroliga ponudila ABA trogodišnji ugovor koji garantuje prolaznost u Evroligu i Evrokup za sezone 2016/17, 2017/18 i 2018/19.

"Prihvatanjem ovog ugovora ABA liga bi dobila B licencu koja šampionu garantuje mesto u Evroligi, kao i minimum tri mesta u Evrokupu za naredne tri najbolje plasirane ekipe", navodi se u saopštenju.

Skupština lige objavila je da je ponuda FIBA drugačija, ali da nije dovoljno jasna.

"Ponuda FIBA podrazumeva tri direktna mesta i jedno u kvalifikacijama, odnosno dva direktna i jedno u kvalifikacijama, ali bez iznošenja jasnih detalja od čega to zavisi, uz upućivanje na razgovore sa nacionalnim savezima", navodi se u saopštenju.

"Zbog neposedovanja svih informacija, Skupština ABA lige je jednoglasno odlučila da na sastanku 2. marta ne potpisuje članstvo u kompaniji koja će biti osnovana sa ciljem vođenje FIBA Košarkaške lige šampiona", objavila je skupština lige.

Uprava takmičenja je saopštila da će "nastaviti razgovore sa svim zainteresovanim stranama", posle čega će Skupština ABA lige doneti konačnu odluku po pitanju evropskih takmičenja u kojima će njeni klubovi učestvovati.

Skupština ABA lige precizirala je i termine polufinale plej-ofa koji će biti odigran od 14. do 28. marta 2016. godine.  Prva utakmica biće između Budućnosti i Mega Leksa, a igraće se 14. marta, dok će Crvena zvezda i Cedevita igrati dan kasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
СВПинкПантер
Wednesday, 02.03.2016
04:34

Evroliga treba da promeni sistem, da bude više nalik Ligi Šampiona i da klubovi ulaze jedino na osnovu sportskih rezultata, a ne na osnovu para i licenci. Zbog toga Evroliga ne može da se meri Ligom Šampiona.

avatar
PLAYBOY
Tuesday, 01.03.2016
22:27

Nazalost u svakoj sportskoj odluci pare igraju najvecu ulogu...pa tako i u ovoj odluci, gde se bude najvise lobiralo tu ce se i otici...

avatar
Trener u romingu
Tuesday, 01.03.2016
20:04

Revolteeee.... Obriši suze mala moja.... :-P

avatar
Doktor_Ijopet!
Tuesday, 01.03.2016
19:48

Ja ne znam sta ce drugi da izaberu i ne zanima me mnogo. Znam da je Evroliga izabrala Zvezdu.

avatar
Grobari Slo
Tuesday, 01.03.2016
19:54

Da vidim kako je izabrala hi hi hi...pomiri se ove godine idu crnogorci...a druge dolazo nazad institucija i onda narednih 10 godina opet ce te postiti vi ste to i onako navikli ...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
19:31

Ako izaberu Evroligu( Tursku keš ligu) FIBA može da izvrši pritisak na nacionalne saveze. Ali opet je Evroliga dosta kvalitetnija i ta ekipa koja bude igrala Evroligu biće daleko ispred ostalih iz ABA lige. To je i dobro i loše. Dobro jer bismo imali jaku ekipu u ABA ligi, a loše jer bi ta ekipa imala mnogo veći budžet od ostalih ABA ligaša, čime bi se stvorio jaz između te ekipe i ostalih, toliki da bi najverovatnije ta ekipa svake godine igrala Evroligu. FIBA liga je slaba ali će sigurno napredovati, tako da treba dobro razmisliti.

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 01.03.2016
20:25

Ja navijam za zvezdu ali se ne slazem s tobom da ce zvezda svake godine osvajati aba zato sto igra evroligu.prvo Partizan je mnogo teko pobediti i kad si bolji jer su stvarno pogodili sa Dzikicem a imaju i jednako dobre navijace.Drugo nece hrvati da sede skrstenih ruku i da nas puste da dominiramo tek tako,sigurno ce ulagati jos vise.Mislim da je ovo dobro za aba ligu...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
20:53

Sve to stoji, čak bih najviše volio da bude tako, ali sam gledao ovo više sa finansijskog aspekta. Realnost je takva da nijedan klub sa ovih prostora neće moći da parira onome ko uđe u Evroligu. Zato što su i do sad dobro zarađivali, a tek koliko će sad, kad ima manje timova, a jači su ugovori.. A ne kažem da će jedna ekipa zauvijek da igra Evroligu, jer će uvijek tu biti( u slučaju da Zvezda osvoji) Partizan, Budućnost, Cedevita, pa i Mega, i Cibona kad se stabilizuje finansijski..

avatar
Tuesday, 01.03.2016
19:16

Nista ne izabrati, osnovati neku trecu ligu:-D Ili to ili igrati NBA ligu:-D

avatar
Doktor_Ijopet!
Tuesday, 01.03.2016
20:44

Pocela si da ostavljas neke nerezonske komentare. Mora da je zbog velikog minusa.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 01.03.2016
19:13

Ovo je sve zesca zapetljancija koja nikom nece doneti dobro osim timova koji se domognu Eurolige dok ce ostali biti izbrisani