Evroliga donela odluku, debitant mora da promeni podlogu u hali

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 18.11.2018.
18:05
Izvor: Sportske.net

Kap je prelila čašu nakon gostovanja Makbija iz Tel Aviva u "Gran Kanarija Areni".

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Debitant u elitnom košarkaškom društvu dobio je direktivu sa najviše pozicije da do sledeće evropske utakmice promeni podlogu u "Gran Kanarija Areni".

Evroliga je svoju odluku saopštila na zvaničnom sajtu nakon intervencije Udruženja profesionalnih igrača, a zbog velikih problema koje su košarkaši imali sa proklizavanjem tokom mečeva na terenu španskog kluba.

"Nakon utakmice 6. kola koja je odigrana 8. novembra Evroliga je otvorila disciplinski postupak protiv Gran Kanarije i naredila klubu da preduzme konkretne korake kako bi rešio ovaj problem. Uprkos dobijenim izveštajima i procenama o mogućim rešenjima, problemi su se nastavili što je dovelo do toga da Evroliga zaključi kako trenutno stanje terena ugrožava fizički integritet igrača i stoga se podloga mora odmah zameniti", stoji u saopštenju Evrolige.

Ekipa Gran Kanarije u okviru 8. kola gostuje Real Madridu, a već u 9. kolu duel sa minhenskim Bajernom trebalo bi da bude odigran na potpuno novoj podlozi koja neće praviti probleme igračima.

Debitant u Evroligi do sada je odigrao četiri meča na domaćem terenu, a od toga je slavio na dva susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke