Evrokup - Ulog još veći, koliko mogu "crno-beli, pokažite nam kroz FANTAZI!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 01.10.2019.
15:29
Izvor: Sportske.net

Danas počinje drugo po važnosti klupsko takmičenje u Evropi. Partizan nišani finale i Evroligu, mi smo vam pripremili fantazi.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Košarkaška sezona je počela u većem delu Evrope, pa je došao red da se sa takmičenjem krene i na međunarodnom nivou.

Evroliga i Evrokup počinju ove nedelje, večeras su na programu prvi mečevi EK, a srpski predstavnik Partizan od 20h igra u Veneciji protiv Rejer Umane, više o tom susretu OVDE.

Format takmičenja je takav da imamo četiri grupe sa po šest timova, po četiri najbolja iz svake plasiraće se u Top 16 fazu.

Top 16 faza se sastoji iz četiri grupe sa po četiri tima, nakon toga slede eliminacione runde, tačnije četvrtfinale, polufinale i veliko finale.

U grupi A nalaze se Monako, Makabi Rišon, MoraBank Andora, Promiteas, Ulm i Virtus Bolonja, koju ćemo sa posebnom pažnjom pratiti u Srbiji zbog trenera Đorđevića, ali i tandema plejmejkera Teodosić - Marković.

Čini se da će se u ovoj grupi voditi borba za četvrto mesto između Makabija, Promiteasa i Ulma, prednost za plasman u narednu fazu dajemo Obradovićevom Monaku, iskusnoj Andori i Đorđevićevom Virtusu, koji je među favoritima i za osvajanje takmičenja.

Grupa A: Monako, Makabi Rišon, MoraBank Andora, Promiteas, Ulm, Virtus Bolonja

Grupa B će nam biti najinteresantnija, kako se u njoj nalazi ekipa Partizana.

Jaka grupa, "crno-beli" su za rivale pored pomenute Venecije, koja je aktuelni šampion Italije, dobili i Lokomotivu Kubanj, Ritas, Tofaš i francuski Limož.

Trinkijeri ovoga puta ima sjajan sastav na raspolaganju, Partizan je doveo veoma kvalitetna pojačanja, u klub su stigli Nemanja Gordić, Stefan Birčević, Artsijom Parahovski, Žanis Peiners, Rašon Tomas, Vilijam Mozli i Kori Volden, a uprava je najavila još jedno veliko pojačanje, pominjao se Endru Gaudlok.

Dovoljno je reći da je Volden među kandidatima za najboljeg strelca Evrokupa, da bi se shvatilo koliko respektuju "crno-bele" u ovom takmičenju.

Kao što smo napisali, veoma jaka i izjednačena grupa, što je izjavio i trener Partizana Andrea Trinkijeri, teško je izdvojiti favorite, utisak je da je Limož najslabija karika, ostalih pet ekipa će se manje-više ravnopravno boriti za plasman u Top 16.

Grupa B: Limož, Lokomotiva Kubanj, Partizan, Ritas, Tofaš, Venecija

Grupa C će takođe biti veoma interesantna, ali se čini da se četiri ekipe ipak izdvajaju po kvalitetu.

Cedevita Olimpija je napravila jako dobru ekipu, sastav sačinjen od iskusnih i mladih igrača sa ovih prostora, uz nekoliko kvalitetnih Amerikanaca, bi sa trenerom kao što je Rimac mogao da napravi problem svakoj ekipi.

Tu su još i Darušafaka, Breša, Huventut, Nanter i Uniks, prognoziramo da će težak zadatak da se plasiraju u narednu fazu imati Breša i Nanter, ali videćemo kako će se stvari odvijati.

Grupa C: Cedevita Olimpija, Darušafaka, Breša, Huventut, Nanter, Uniks

Dolazimo i do poslednje grupe, u kojoj ABA liga ima još jednog predstavnika, to je ekipa podgoričke Budućnosti.

Jasan favorit je Unihaka, ali je i utisak da Budućnost ima kvalitet da se izbori za narednu fazu.

Čini se da će se Arka, Oldenburg i Trento boriti za poziciju broj četiri, dok bi Galatasaraj uz Budućnost i Unikahu trebalo da izbori plasman u Top 16.

Grupa D: Budućnost, Arka, Oldenburg, Trento, Galatasaraj, Unikaha

Ove sezone će Evrokup imati i veći značaj, kako će plasman u Evroligu izboriti ekipe koje se budu našle u finalu.

Kao favoriti se u startu izdvajaju Unikaha, Uniks, Virtus, Lokomotiva Kubanj, ali i ekipa Partizana.

Što se tiče igrača koji bi mogli da obeleže ovu sezonu u Evrokupu, Miloš Teodosić je svakako neko ko će privući veliku pažnju i od koga se očekuje puno, Teo je deo košarkaške elite u Evropi, ovog leta se opredelio za projekat u Bolonji, gde će sa Đorđevićem i Markovićem pokušati da vrati Virtus na staze stare slave.

Evrokup je, kao što smo napisali, sastavio i listu od 10 kandidata za najboljeg strelca, ko se sve na njoj našao možete pogledati OVDE.

A sada FANTAZI.

Imate prilike da ga igrate na našem sajtu, ovo je link.

Ako ste već igrali naše fantazi igre, može se dogoditi da vas odvede na stranicu za Mundobasket, samo ctrl f5 i pristupite registraciji.

PRAVILA

1. Možeš birati ekipu za svako kolo posebno.

2.  Ako se zaboraviš pa bi ekipu sastavio u sred kola, nije problem. Možeš je sačiniti od igrača čije utakmice još uvek nisu počele.

3 Moraš izabrati 7 igrača za svaku rundu ali se samo poeni 5 najbolje rangiranih računa.

 
Potrebno je da postaviš 2 beka, 2 krila, 1 centra i dva bonus igrača (nije važno na kojoj poziciji igraju).

Još jednom! Biraš 7 igrača. Oni odigraju svoje utakmice. Na kraju kola, 5 igrača koji su zaradili najviše Sportske Fantazi poena su tvoja petorka za tu rundu.

4. Ako zaboraviš da izabereš ekipu, ne brini ništa mi ćemo to uraditi umesto tebe. Ponovićemo tvoj poslednji izbor tima.

5. Merodavna je samo statistike sa sajta EuroCup.

6. Ultimativni veliki pobednik je onaj ko sakupi najviše Sportske Fantazi poena.

7. - Na kraju ono najbitnije - Možeš napraviti svoju ligu i pozvati prijatelje da ti se priduže.

Na samom sajtu imate objašnjenje koje se tiče bodovanja.

Uživajte, biće fantazi i za Evroligu.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke