Evrokup - Partizan preko Ritasa do TOP 16!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.11.2019.
21:58
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" ostvarili prvi cilj na evropskoj sceni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Partizana uspeli su da se plasiraju u drugu fazu Evrokupa pošto su u Beogradu savladali Ritas rezultatom 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24) u osmom kolu Evrokupa.

Odmah na početku zablistao je Rade Zagorac koji je postigao prvih 12 poena za Partizan, ali je Ritas polako prešao u vođstvo u posle nekoliko minuta igre.

Ipak, izabranici Andree Trinkijerija su fantastičnom serijom od 8:0 preokrenuli rezultat, pa je prva deonica pripala domaćoj ekipi - 23:21.

U drugoj četvrtini videli smo sličnu sliku, s tom razlikom što domaćin nije ispuštao prednost do kraja poluvremena.

Mouzli i Tomas su odličnim potezima uspeli da održe prednost "crno-belih", da bi na kraju poenima Jankovića i Gordića Partizan dobio prvo poluvreme 46:40.

Držali su se Litvanci sve do sredine treće četvrtine, imali zaostatak koji se dao "istopiti", ali sjajnom igrom pre svega u defanzivi Partizan je uspeo da stigne do dvocifrene prednost na kraju trećeg perioda igre.

Nastavili su odličnu igru puleni Andree Trinkijerija i u poslednjoj četvrtini, serijom od 7:0 se dodatno "odlepili" na plus 18 od Ritasa da bi u poslednjem minutu ta prednost spala na tek pet poena što je bilo dovoljno "crno-belima" da se obezbedi trijumf.

Najkorisniji igrač bio je Rašon Tomas sa 16 poena, pet skokova, Zagorac je meč završio sa 17 poena, a Jaramaz 14 poena uz četiri asistencije i odličnu igru u poslednjoj četvrtini.

U Ritasu Bendžius je postigao 15 poena, a zapažen je bio i Kruz sa 10 postignutih poena.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke