Evrokup ili Liga šampiona? Partizan doneo konačnu odluku!

  • Autor: Ivan Cvetković

  • 05. jun 2020.

  • 15:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kako će navijači reagovati?

Evrokup ili Liga šampiona? Partizan doneo konačnu odluku!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©
Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović doneo je odluku o nastupu u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Partizan će igrati u Evrokupu naredne sezone, potvrdio je prvi čovek Partizana na konferenciji za medije.

"Odluka je zasnovana na tome da Partizan ipak pripada košarkaškoj eliti Evrope. Partizan ima danas prijatelje i u Fibi i u Evroligi. Ali mislim da Partizanu nije mesto u Evrokupu, već u Evroligi. Daćemo sve od sebe da ponovimo ovakvu sezonu. Moram da zahvalim Fibi, na ponudi, bez ucenjivanja", rekao je prvi čovek Partizana.

Na pitanje da li je klub mogao da ostvari diplomatsku pobedu u pregovorima, on je istakao da to nije bilo moguće.

"Evroliga je donela odluku da nema pregovora. Ja jesam govorio o tome, ali prosto nije bilo prostora za pregovore. Oni su doneli odluku. Znamo i koji su klubovi iskoristili situaciju", kazao je Mijailović koji je potvrdio da će "većina igrača, kao i trener ostati u klubu".

"Partizan je od samog početka prekida bio za nastavak sezone. Iako su kružile te glasine, tog spinerskog kruga u Srbiji. Jedini klub iz Srbije koji je glasao da se sezona završi na parketu.

Mi smo Partizan. Partizan jeste ovakav kakav jeste zato što je ponosan. Postoje ekipe koje su u Evrokupu imale i 15.000.000 i 20.000.000 evra budžet. Mi smo četiri puta imali manje, pa smo ih pobeđivali i u gostima... Nije upitno da li ćemo mi imati snage. Mi moramo da imamo snage. Znam jedno, moramo da damo sve od sebe da ostvarimo ciljeve. A sigurno će biti mnogo teže sa finansijske strane... Ja sam uvek optimista."
, poručio je Ostoja Mijailović.

Ovo nije prvi put da su "crno-beli" morali da donesu tešku odluku, pre 20 godina su se našli između FIBA i ULEB.

Na tročasovnoj sednici Upravnog odbora pre dva dana odlučeno je da se saopštenje vezano za nastup u evropskom takmičenju pomeri za danas, a na sednici je ta odluka poverena upravo Mijailoviću.

Članovi UO, koji ujedno čine predstavnike većine sponzora kluba, izneli su podeljena mišljenja po pitanju budućnosti kluba, gde se određeni broj članova izjasnio za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA, dok su se drugi izjasnili za ostanak pod okriljem EKA.

Rok za prijavu učešća u takmičenju FIBA je danas i zato je bilo i očekivano da javnost sazna odluku Partizana.

Baner 1
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari