Evrokup ili FIBA Liga šampiona - Da li je ovo nagoveštaj Partizanove odluke?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.05.2020.
18:49
Izvor: Sportske.net

Prvi nalet ljutnje posle nepovoljne odluke Evrolige polako prolazi, crno-beli će hladne glave doneti najvažniju odluku za dalju sudbinu kluba.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Evroliga nije iznenadila odlukom o zvaničnom prekidu sezone, ali ono što je sve u Partizanu zabolelo jeste odluka da najbolje ekipe iz Evrokupa ne dobiju priliku za plasman u elitno evropsko takmičenje.

Crno-beli su se tome nadali, s obzirom da su u trenutku prekida sezone u Evrokupu imali najbolji učinak od svih ekipa i uz prednost domaćeg terena izborili plasman u četvrtfinale.

Posle pomenute odluke Borda Evrolige, mnogi navijači, ali i pojedine legende kluba poput Gorana Grbovića predlažu radikalne mere, okretanje leđa Đordiju Bertomeuu i prelazak u FIBA Ligu šampiona, koja bi Partizan dočekala raširenih ruku.

Ipak, jasno je svima da nije nimalo lako doneti takvu odluku, da se moraju dobro izvagati sve dobre i loše strane, a crno-beli će zvanično saopštiti kojim putem će klub ići 4. juna, kada će se prvi čovek kluba Ostoja Mijailović obratiti javnosti.

Dakle, kada je Evropa u pitanju, Partizan sledeće sezone ima dve opcije - Evrokup ili FIBA Liga šampiona, a možda se neki nagoveštaj konačne odluke može primetiti na Partizanovom Tviter nalogu, gde su crno-beli retvitovali najnoviju poruku iz Evrokupa o osudi svake vrste diskrimincije:

''Razlike nas ujedinjuju'', poruka je iz Evrokupa, za šta je podršku danas dobio i iz Partizana.
-
Baner 10

Screenshot: twitter.com
tvit
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke