Evo kako su Kavsi promenili sve i vratili se u bitku za prsten!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.02.2018.
15:08
Izvor: Sportske.net

O poslednjem danu za trejdove iz tekuće sezone, definitivno će se još dugo pričati, upravo zbog Klivlend Kavalirsa.

Beta/AP Photo/Michael Dwyer
Beta/AP Photo/Michael Dwyer

Povezane vesti

Klivlend Kavalirsi su letos ostali bez Kajrija Irvinga, plejmejker je jednostavno želeo da promeni sredinu, ruke su im manje više bile vezane, samo su čekali pravu ponudu, kako bi Irvingu ispunili želju.

Stigla je ponuda Bostona, Seltiksi su u zamenu za Irvinga nudili Tomasa, Kraudera, Žižića i pika prve runde Bruklina sa narednog drafta, a uprava tima iz Ohaja je to prihvatila.

Još nekoliko veterana je potom potpisalo ugovore sa Kavalirsima, delovalo je da Tajron Lu na raspolaganju ima najkompletniji roster u NBA ligi.

Ipak, kako je sezona odmicala, problemi u Klivlendu su postajali sve veći.

Nizali su poraze i od najslabijih ekipa u ligi, igrali su najgoru odbranu, pa ni napad predvođen Lebronom Džejmsom nije mogao da im donese željene pobede.

Postalo je jasno da će nešto morati da promene, posebno zbog Džejmsa, kojem ugovor sa aktuelnim pravkom Istoka ističe na kraju sezone.

Lebron Dzejms Pol Dzordz

Lebron nije bio u kontaktu sa upravom kluba, kominicirali su preko njegovog agenta Riča Pola, "Kralj" je jedan razgovor sa predsednikom Denom Gilbertom obavio još u junu, kada se govorilo o trejdu za Pola Džordža, a nakon što je sve propalo i Džordž je završio u Oklahomi, razgovoarali su uoči utakmice sa Seltiksima na startu sezone, tema je bila Lebronov ostanak u klubu i nakon ove takmičarske godine.

Džejms je odbio da produži vernost Kavalirsima, a nakon slabe sezone postalo je jasno da će GM Kobi Altman morati da "baci magiju" kako bi promenama u rosteru naterao Džejmsa da promeni mišljenje.

Kako stoje stvari, Altman je u tome i uspeo, iako se nije domogao svoje prve mete, DeAndre Džordana.

Jednostavno, Kavsi nisu hteli da se odreknu pika Netsa sa narednog drafta, Klipersima su nudili igrače koje u LA nisu želeli. Dve strane su pokušale da nađu i treći tim koji bi pomogao u trejdu, ali je postalo jasno da će do dogovora teško doći, te se Altman okrenuo drugim rešenjima.

Veče pred poslednji dan roka za trejdove (8. februar), GM Klivlenda je postigao dogovor sa Lejkersima oko trejda za Džordana Klarksona i Lerija Nensa Juniora. U suprotnom smeru su otišli Ajzea Tomas, Čening Fraj i pik Klivlenda sa narednog drafta.

Rob Pelinka (GM Lejkersa) je pristao na takvu razmenu, a Altman im je svesno dozvolio da naprave prostora za angažovanje upravo Lebron Džejmsa naredne sezone, jer je verovao da će svojim potezima do kraja dana napraviti veliki korak ka tome da ga zadrži.

Nakon toga GM Kavsa se okrenuo ka angažovanju Rodnija Huda iz Jute i Džordža Hila iz Sakramenta, nastao je problem sa Kingsima koji su hteli da im "uvale" Jorgosa Papajanisa, ali je na kraju dogovor ipak postignut.

Kavsi su dobili šta su želeli, Kingsi su od njih dobili Šamperta, Juta je dobila Kraudera i Derika Rouza, kojem je odmah uručena ispisnica u Solt Lejk Sitiju.

Održao je Altamn nakon toga sastank sa Džejmsom i obavestio ga o situaciji, a tražio je i njegov blagoslov da Vejdu dozvoli da napusti klub i vrati se u Majami.

To je i učinjeno, Lebronov veliki prijatelj se vratio na Floridu, pa je tako i završen veliki dan za Klivlend Kavalirse.

Nakon svega, sigurno je da su Kavsi napravili dobar posao. Dobili su jezgro igrača koji će duži niz godina moći da nose dres tima iz Ohaja i možda i ubedili Džejmsa da ne menja sredinu naredne sezone. On je verovao da su Kavsi ispunili svoj potencijal i želeo je novi izazov, a čini se da ga je sada dobio upravo u Ohaju.

Zadržan je pik Bruklina koji će na draftu biti od velike koristi za Kavse, pa bi Lebron zaista mogao da se predomisli i produži ugovor sa Kavsima.

Videćemo koji će njihov krajnji domet biti ove sezone, na osnovu toga će se i definitivno znati da li Lebron ide ili ostaje, a treba dodati da je nova ekipa odigrala nekoliko mečeva, savladali su Boston i Oklahomu, te je jasno da su pred četom Tajrona Lua bolji dani.

Lebron je sa novim momcima takođe zablistao, primetna je i daleko bolja hemija između igrača, novajlije se već ističu, posebno u prvi plan iskaču Klarkson i Hud, te se slobodno može reći da je Altman napravio najbolji mogući posao i da je sada sve na "Kralju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 22.02.2018
17:17

Kada bi uspeli nekome da uvale Tristana i Kevina uz pik Bruklina,bukvalno bi mogli dovesti 2 superstara na postojeci roster.

avatar
Brat Sergio Return_
Thursday, 22.02.2018
17:03

Jos je rano da njih proglasavate jedinima od favorita za prsten. Playoff je potpuno drugacije takmicenje od reg dijela sezone, njima je sreca samo sto nemaju bas jakih ekipa dok su na drugoj strani Hjuston, Golden. I mislim da ce neka od te dvije ekipe uzeti prsten.

avatar
Džonson Don
Thursday, 22.02.2018
16:31

S obzirom kakav je odnos Džejms imao sa Tomasom, jedino logično rešenje je bilo da ga trejduju...