Evo kako je Evroliga predstavila Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.10.2017.
22:22
Izvor: Sportske.net

Deset dana pre početka nove sezone u Evroligi na zvaničnom "You Tube" kanalu takmičenja pojavio se video posvećen jedinom srpskom predstavniku.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Evroliga je podsetila na uspehe koju su crveno-beli napravili tokom prethodne sezone i istakla da je Zvezda u tridesetom kolu ostala bez plasmana u plej-of na kojem su je mnogi videli posle serije od sedam uzastopnih pobeda.

"Niko nije očekivao od Zvezde da se uopšte bori za plasman u plej-of. Borili smo se tokom čitave sezone, nismo se predavali ni u jednom trenutku", kazao je Branko Lazić.

Crvenu zvezdu mt:s će u nastupajućoj sezoni predvoditi najmlađi trener Evrolige Dušan Alimpijević, a osmorica od trinaestorice igrača koji čine roster crveno-belih dolaze iz Srbije.

"Fajnal-for u Beogradu nije samo velika stvar za naš glavni grad već za čitavu Srbiju. Koliko je realno da se Zvezda plasira na fajnal-for? Timovi sa mnogo većim budžetima to ne mogu da garantuju...", rekao je Alimpijević.

"Ukoliko uspemo da se plasiramo na fajnal-for biće to najveći uspeh klupskoj istoriji", dodao je Branko Lazić koji će u novoj sezoni biti kapiten crveno-belih.

"Velika je čast biti kapiten ovako velikog kluba, kluba koji ima takvu armiju navijača uz sebe", rekao je Lazić.

Dušan Alimpijević ima jako visoko mišljenje o novom kapitenu svog tima.

"Branko Lazić je istinski lider, vojnik ovog kluba. Velika je čast imati takvog kapitena, radi se o verovatno najboljem defanzivcu u Evroligi", poručuje Alimpijević.

Jedan od novajlija je povratnik u ekipu Pero Antić, makedonski internacionalac koji je pre deset godina proveo dve sezone na Malom Kalemegdanu.

"Svi znaju koliko volim ovaj tim, posebno njegove navijače. Proveo sam dve prelepe sezone ovde pre mnogo vremena. Mogu da unesem novu energiju u ekipu, da mladim i neiskusnim igračima dam po koji savet, da utičem na to da imamo što bolju hemiju i da radim šta god trener bude tražio od mene", poručio je Antić.

Crvena zvezda mt:s evroligašku sezonu započinje gostovanjem Žalgirisu 13. oktobra, a sedam dana kasnije dočekuje Barselonu u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 03.10.2017
22:40

Do pre 2 godine istorijski uspeh TOP 16,prosle TOP 8,a sad Final four sananju,u koji ce da udju za jedno 20 godina i to je veliki klub...KK Partizan bar 5 puta veci.

avatar
Ponos Srbije
Tuesday, 03.10.2017
23:30

Nikad bio , a tek sad idete u zaborav

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 03.10.2017
23:37

KK Partizan je veci klub od Zvezde za Huventud,o titulama u domacoj ligi je smesno i pricati,jer sada kada Zvezda veze 13 godina (moguce i vise) onda dolazimo do realne brojke ko je kakav u regionu,zamisli OPET Zvezda jaca. Takodje,u tih 13 godina,moguce da se desi i da Zvezda uzme jednom EL,sto bi bilo daleko teze,nego kada ste vi uzeli,a postoje solidne sanse za tako nesto jer iz godine u godinu napredujemo.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 03.10.2017
22:27

Jedna lepa vest. Nije 100% sigurna, ali trebalo bI da je tacna. Stize nam pojacanje posle poslednjeg NBA cut-a. :D

avatar
indija durot
Wednesday, 04.10.2017
07:15

Bilo bi lepo..jos da je kvalitetna petica..