Eurobasket - Mladi saznali svoje rivale

Autor: Miloš Marković
nedelja 30.11.2014.
13:29
Izvor: Sportske.net

Nakon dama, imena svojih protivnika saznale su i mlade selekcije reprezentacije Srbije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

U subotu je održan žreb za seniorsku selekciju u konkurenciji dama, Srbija će na Eurobasketu igrati protiv Hrvatske, Letonije, Rusije i Velike Britanije.

Takmičenje će se održati od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji.

Kada je u pitanju seniorska muška konkurencija, Saletovi Orlovi će svoju sudbinu saznati 8. decembra, kada će se u Parizu održati žreb koji Srbija čeka u drugom šeširu, zajedno sa Slovenijom, Ukrajinom i Finskom.

Eurobasket će se održati četiri zemlje (Hrvatska - Zagreb, Nemačka - Berlin, Letonija - Riga i Francuska - Monpelje) dok će eliminaciona faza biti odigrana u Lilu gde će se igrati i finale ovog EP u košarci.

Ono što je sada poznato jeste raspored grupa u kojima će se takmičiti mlade selekcije Srbije.

U selekciji košarkaša do 18 godina, naši "orlići" će biti u grupi sa Crnom Gorom, Letonijom i Nemačkom, a reprezentativci do 16 godina u grupi C sa Italijom, Finskom i Bosnom i Hercegovinom.

Kada je u pitanju selekcija dama mlađih od 20 godina, Srbija je u grupi A sa Poljskom, Nemačkom i Rusijom. Devojke mlađe od 18 godina će igrati sa Mađarskom, Slovenijom i Belgijom u grupi C, dok će košarkašice ispod 16 godina za protivnice imati Belgijanke, Nemice i Francuskinje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke