Eurobasket (kval.) - Drama u Tbilisiju, Švajcarci pokazali zube, sledi Srbija!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 20.02.2020.
17:58
Izvor: Sportske.net

U okviru grupe E, u kojoj se nalazi i naša reprezentacija, Gruzija je ipak upisala pobedu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Gruzija je u Tbilisiju dočekala Švajcarsku na startu kvalifikacija za Eurobasket, slavili su pred svojim navijačima sa 96:88, ali tek posle produžetka.

Dobili su Gruzini prvi kvartal sa 17:8, do poluvremena su stekli 13 poena viška i delovalo je da je manje više sve gotovo.

Nisu se ipak Švajcarci predavali, uzvratili su u trećem kvartalu koji su dobili sa 24:16, pa se u poslednjih osam minuta ušlo sa samo pet poena prednosti za domaćina.

Neizvesno je bilo do samog kraja, Gruzija je u poslednji minut ušla sa pet poena viška, ali su gosti uspeli da poravnaju rezultat, otišlo se u produžetak.

Držali su se dobro Švajcarci, čak su i preokrenuli rezultat u dodatnih pet minuta, ali je domaćin ipak uspeo da se trgne i da slavi.

Pobednički sastav je sa 21 poenom predvodio Burjanadze, 18 je dodao Mekfeden, 16 je ubacio Šermadini, 14 Duda Sanadze, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Berišvili.

Kod Švajcarske 22 poena Kazadija, 18 je dodao Baldasar, 14 je ubacio Roberto Kovač, 12 poena je dodao Kutur.

Gruzija tako privremeno ide na čelo grupe E, u kojoj se još nalaze i Srbija i Finska, koje se od 18h sastaju u Espu. Dodajmo i da je Gruzija među domaćinima naredne kontinentalne smotre, pa je već obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke