Eurobasket ili Mundobasket, koje takmičenje je kvalitetnije?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.09.2019.
14:41
Izvor: Sportske.net

Teško pitanje.

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

Mundobasket u Kini ulazi konačno u fazu kada ćemo gledati nešto jače utakmice, neizvesnije, pre svega.

Ono što smo do sada gledali jeste jako loša košarka afričkih i azijskih timova kojih ima dosta na prvenstvu, a kao dokaz da nisu dorasli evropskim i američkim timovima, kao i Australiji, jeste činjenica da nema reprezentacije sa ova dva kontinenta koja se našla u drugom krugu.

U grupi A ispali su Kina i Obala Slonovače, u grupi B Nigerija i Koreja, u grupi C Tunis i Iran, u grupi D Angola i Filipini, u grupi E Japan, u grupi G Jordan, u grupi H Senegal.

S pravom su pojedini slovenački košarkaši bili besni, posebno nakon utakmice Srbije i Filipina kada su komentarisali kvalitet ovog Mundobasketa.

Na Eurobasketu teško da možete dobiti nekog i 20+ razlike, a na ovom Mundobasketu su se dešavali rezultati gde su evropski timovi imali i oko +50.

Možda bi trebalo smanjiti broj reprezentacija sa afričkog i azijskog kontinenta i taj broj dodeliti Evropljanima, kako bismo zaista dobili najkvalitetnije takmičenje na svetu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djan_franko
Thursday, 05.09.2019
22:20

Mislim da je i Hrvatska, Slovenija i Letonija imala svoju sansu kroz kvalifikacije....e sad zato se i zove prvenstvo sveta. Slicno je i u fudbalu, uvek ne bude nekoliko jakih evropskih ekipa na svetskom.

avatar
Darko0071
Thursday, 05.09.2019
15:52

Dobro to jest nisu kvalitetni kao evropske reprezentacije al ipak nebi bilo fer prema tim kontinentima..opet je ovo svecko a ne ewropsko..po meni trebaju igrati sve svecke nacije a ne samo ewropske I americke..netreba smanjivati nista.

avatar
Marko Stankovic
Thursday, 05.09.2019
21:53

Prvo kaže se svecko nego svetsko a drugo opis svetskog prvenstva je prvenstvo na kome učestvuju najbolje reprezentacije na svetu ne najraznorvrsnije i sa svih kontinenata tako da bi trebalo smanjiti broj repki bar za 4 repke i da ubace više evropskih i da uvedi normalne kvalifikacije a ne da idu tipa poljska, nemačka a slovenija,hrvatska,letonija ne a za ove koji vole da gube za 50 razlike neka uvedu sp B kao i kod mladih

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Thursday, 05.09.2019
15:49

Lako pitanje..Sve repke koje vrijede nesto u kosarci, otisle su na SP..Druga stvar je to sto ima onih i koje ne zasluzuju biti tu.Da li treba smanjiti broj reprezentacija? Mislim da treba na 24. mjesta, ali Evropljanima ne treba dodjeljivati nista..Kome? Na osnovu cega..Uvijek je lijepo vidjeti Nigeriju na prvenstvu na primjer, za Juznoamerikance ne treba ni pricati pretjerano..Dakle, preispitati nacin kvalifikovanja ostatka svijeta..Ali koje je prvenstvo bolje? Pored evropskih repki imamo Australiju, SAD, Brazil, Argentinu, Kanadu... Nema Slovenaca? Steta velika..😂😋 Nije ovo rukomet pa da van Evrope niko ne valja..Dinamika zavisi od broja repki i od sistema po kom kup funkcionise, ali dinamika takmicenja nije isto sto i njegov kvalitet..