Ergin Ataman - ''Provokator i manipulator''

 • Autor: Beta

 • 22. novembar 2014.

 • 16:53

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

To je jedna od ocena predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića, koji je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu javno upitao trenera Galatasaraja ''kako je znao da su 300 Zvezdinih navijača teroristi, a nije znao da je jedan od njih ubijen''?

Ergin Ataman - ''Provokator i manipulator''
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović demantovao je danas izveštaj turske policije da je navijač crveno-belih poginuo u međusobnom sukobu pristalica beogradskog kluba u Istanbulu i ocenio da je to "spinovanje" turskih medija.

"Prvi izveštaj turske policije govori o tome (da je navijač poginuo u sukobu sa turskim navijačima)", kazao je Čović na koferenciji za novinare u Beogradu.

Čelnik Zvezde je ocenio i da je neodgovorna izjava trenera (Ergina) Atamana da su navijači Zvezde "teroristi" bila priprema "za ono što je trebalo da urade mediji'', koji su počeli da spinuju i da "predstavljaju kako je mladić poginuo u međusobnom sukobu navijača Zvezde".

"Pre toga je izveštaj bio drugačiji i to naš konzul jako dobro zna", rekao je Čović.

Čović je rekao da se postavlja pitanje zašto je turska policija sprovela navijače crveno-belih do hale u kojoj se igrala utakmica s Galatasarajem, ako nije bilo ulaznica za njih.

"Navijači Zvezde su se okupili u neposrednoj blizini dvorane, odakle su u pratnji turske policije došli do hale. Postavlja se pitanje zašto policija vodi navijače Zvezde prema hali, ako za njih nema ulaznica", kazao je Čović.

Navijač Zvezde M.I. (25) ubijen je sinoć u Istanbulu u tuči koja je izbila pred duel Evrolige sa Galatasarajem, a Čović je kazao da je taj mladić ubijen s leđa, dok je bežao od suzavca.

"Kada su stigli ispred dvorane, došli su pred navijače Galatasaraja. Ne treba mnogo mudrosti, ni pameti, da se shvati šta onda počinje da se događa... Međusobno provociranje, vređanje, pa kamenice. Onda je došla do sukoba... Još nekoliko navijača Zvezde je povređeno", kazao je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde ponovio je da navijači iz Beograda nisu išli u organizaciji kluba, ali da se Zvezda uključila čim je čula da su u Istanbul došli njeni navijači. Košarkaški klub Galatasaraj je poslao crveno-belima dopis da pristalicama beogradskog kluba ne može da obezbedi ulaznice, pošto su sve rasprodate.

"Da se ovde radi o vrhunskoj laži i prevari govore slike i podatak koji je objavljen. Kapacitet je dvorane je 12.000, a juče je bilo 8.143 gledalaca. Nekome je stalo da navijači Zvezde ne uđu", kazao je on.

"Dobili smo od Galatasaraja određeni broj karata, ušlo je oko 60 ljudi, na posebna mesta, gde sede i zvaničnici turskog kluba. Da organizacija utakmice nije bila u redu dokazuju i dogadjaji u hali. Za dlaku je izbegnut napad navijača Galatasaraja na prostor koji se naziva ložom", dodao je Čović, koji je istakao da očekuje reakciju Evrolige.

"Očekujem reakciju Evrolige. Svi znaju da je trener Galatasaraja manipulator i ovom dodatnom izjavom je baš to uradio... Pitanje je kako je znao da su 300 srpskih navijača teroristi, a da nije znao da je jedan od njih ubijen", kazao je Čović i optužio Atamana da je tokom meča provocirao igrače Crvene zvezde, posebno Luku Mitrovića.

Košarkaši Galatasaraja su sinoć u Istanbulu pobedili Crvenu zvezdu sa 110:103, a Čović je pohvalio "kako su igrači i stručni štab" izdražali pritisak, kao i pristup crveno-belih meču.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari