EP - Veseli i Šilb razbili Estonce

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.09.2015.
16:23
Izvor: Sportske.net

Prvom utakmicom u grupi "D" u subotu je počelo 39. Evropsko prvenstvo za košarkaše koje se prvi put u istoriji održava u četiri zemlje. Na startu turnira Češka je deklasirala Estoniju uz sjajne partije Jana Veselog i Blejka Šilba.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Dackus
FIBA/Ciamillo-Castoria/Dackus

Povezane vesti

Duelom Češke i Estonije u Rigi počeo je takmičarski deo 39. Evropskog prvenstva koje će u narednih 15 dana biti održano u Francuskoj, Nemačkoj, Letoniji i Hrvatskoj.

Na startu šampionata Česi su slavili ubedljivo rezultatom 80:57 (18:9, 25:15, 21:11, 16:22) a najbolji pojedinci u trijumfu nad Estonijom bili su bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde.

Nošeni sjajnim partijama Jana Veselog (16 pts, 8 sk) i Blejka Šilba (14 pts, 4 sk) Česi su lako preskočili prvu prepreku na Eurobasketu i napravili bitan korak na putu ka plasmanu u eliminacionu fazu turnira.

Odluka Košarkaškog saveza Češke da Blejk Šilb bude priključen nacionalnom timu pokazala se ispravnom jer je na taj način povećan broj igrača koji u rukama imaju potencijal za velika dela.

Premda prvi ispit na Eurobasketu nije bio suviše težak Česi su pokazali da će sa Janom Veselim, Blejkom Šilbom, Tomašom Satoranskim i Davidom Jelinekom moći da pariraju mnogim reprezentacijama.

Sim-Sander Vene bio je jedina svetla tačna u porazu Estonije pošto je vukao svoju reprezentaciju sa 18 postignutih poena i 13 skokova.

U drugom kolu Češka će se sastati sa Ukrajinom, dok Estoniju očekuje okršaj sa Belgijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke