EP U20 - "Orlići" dobili Sloveniju za drugo mesto u grupi

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.07.2016.
17:46
Izvor: Sportske.net

Omladinska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je vršnjake iz Slovenije u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, pa će kao druga iz Grupe C u osminu finala.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije koju čine dečaci rođeni 1995. godine i mlađi upisala je drugu pobedu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Srbija je u trećem kolu Grupe C savladala Sloveniju rezultatom 73:68 (18:15, 9:19, 26:21, 20:13) i tako sa dva trijumfa obezbedila drugo mesto.

Izabranici Aleksandra Bućana danas su bili bolji od vršnjaka iz Slovenije izuzev drugog perioda kada su "Zmajčeki" preokrenuli rezultat i prešli u vođstvo.

Najbolji pojedinci u redovima reprezentacije Srbije bili su Vanja Marinković i Vasilije Vučetić. Kapiten KK Partizan NIS postigao je 19 poena i ostvario 7 skokova, dok je Vučetić ubacio 15 poena i imao dva skoka više od Vanje Marinkovića.

"Orlići" su sa skorom 2-1 zauzeli drugo mesto u Grupi C iza Ukrajine, a naredni rival biće im trećeplasirana selekcija iz Grupe D u kojoj tek treba da budu odigrani mečevi trećeg kola.

Kako trenutno stoje stvari, protivnik reprezentacije Srbije mogla bi da bude reprezentacija Švedske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke