EP (U18) - Srbija silovito do polufinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.08.2014.
17:36
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Turskoj nakon što je u četvrtfinalu ubedljivo tukla Litvance.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Nakon mlade i juniorska reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u polufinale kontinentalnog šampionata, pošto je danas ubedljivo savladala selekciju Litvanije.

Srpski juniori pobedili su selekciju Litvanije rezultatom 83:67 (20:15, 21:15, 15:22, 27:15) i tako izborili mesto u polufinalu gde će se sastati sa vršnjacima iz Grčke.


Duel sa Litvancima nije predstavljao prevelik zalogaj za našu selekciju pošto se već posle prve deonice moglo naslutiti da će Srbija ostvariti ubedljiv trijumf.

Sa petoricom igrača koji su ostvarili dvocifren učinak "Orlići" nisu imali problema protiv Litvanije a najistaknutiji pojedinci u pobedničkom sastavu bili su Stefan Lazarević sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 11 skokova i Vasilije Vučetić sa 19 poena i 8 skokova.

Naslednik Arvidasa Sabonisa nije bio dovoljan Litvancima da izbegnu poraz ali je mladi Domantas odigrao dobru utakmicu i zabeležio dabl-dabl učinak uz 11 poena i 19 skokova.

Već u subotu, od 18 časova i 30 minuta, Srbija igra polufinale protiv Grčke koju je već imala prilike da dobije na ovom turniru u okviru druge faze takmičenja po grupama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke