EP U18 - "Orlići" peti u Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.08.2015.
18:14
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Grčkoj pošto je u nedelju savladala selekciju Francuske.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije, selekcija uzrasta do 18 godina, završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Grčkoj trijumfom nad Francuskom koji joj je doneo plasman na peto mesto.

Nakon šokantnog poraza u četvrtfinalu koji su "Orlići" doživeli u duelu sa Turskom, izabranicima Slobodana Klipe ostalo je da se u jakoj konkurenciji bore za plasman od 5. do 8. mesta.

Srbija je u subotu najpre savladala Španiju a danas je rezultatom 81:70 (9:18, 21:18, 28:16, 23:18) slavila protiv Francuske i tako zauzela peto mesto na kontinentalnoj smotri u grčkom Volosu.

Samo u prvoj deonici reprezentativci Srbije imali su problema sa vršnjacima iz Francuske ali su dobrom igrom u nastavku meča, posebno u trećoj deonici, uspeli da nadomeste zaostatak i drugi put na turniru savladaju "Galske Petlove".

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Aleksandar Aranitović sa 18 poena i 4 skoka, dok je sjajan učinak ostvario Vojislav Stojanović koji je postigao 11 poena i tome dodao 7 skokova i 5 asistencija.

Srbija je na taj način Evropsko prvenstvo završila kao petoplasirana reprezentacija, dok će borbu za trofej boditi Turska i Grčka, a u utakmici za treće mesto sastaju se BiH i Litvanija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke