EP U18 - Nemačka tvrd orah, "Orlići" ipak u polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.08.2018.
17:38
Izvor: Sportske.net

Nismo ni očekivali da će srpski juniori imati jednako lak posao kao u duelu sa Ukrajinom. Nakon mnogo muke "Orlići" ipak u polufinalu kontinentalne smotre.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Juniorska selekcija košarkaške reprezentacije Srbije plasirala se u polufinale EuroBasketa pošto je nakon preokreta uspela da savlada Nemačku.

Srbija je u drugom četvrtfinalnom susretu u Rigi savladala Nemačku rezultatom 92:86 (27:26, 19:20, 20:24, 26:16), pa će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Francuske.

Utakmica je bila prilično izjednačena, a Nemci su na startu poslednjeg kvartala imali četiri poena prednosti. Nakon što su "Orlići" dobro otvorili poslednju četvrtinu i došli do rezultatskog poravnanja (70:70), Nemci su napravili seriju 7:0 i u tim momentima stvari nisu delovale dobro po naš nacionalni tim.

Momci su ipak pokazali karakter u tim trenucima i uzvratili serijom 8:0, tako da smo od sredine poslednje deonice imali egal utakmicu. Završnica je pripala "Orlićima", prelomni momenti viđeni su u poslednjem minutu, odnosno na 25 sekundi pre kraja kada je Uroš Trifunović ukrao loptu pri rezultatu (88:86), a odmah zatim Marko Pecarski pogađa oba slobodna bacanja i "zatvara meč".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Zoran Paunović sa 25 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a pratili su ga Filip Petrušev (23 pts, 10 sk) i Marko Pecarski (20 pts, 10 sk).

Marko Holerbaher bio je najefikasniji u reprezentaciji Nemačke sa 21 poenom.

Srbija će u polufinalu zakazanom za subotu od 19.45 igrati protiv Francuske. "Trikolori" su u prvom četvrtfinalnom okršaju savladali Crnu Goru posle velike drame sa 76:74.

Recimo i to da je Nemačke u Grupi B tukla Francuze sa 93:76, pa se nadamo da će i "Orlići" biti uspešni kao i njihov današnji rival.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke