EP (U16) - Ubedljiv poraz "Orlića" na startu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.08.2018.
23:16
Izvor: Sportske.net

Kadetska selekcija košarkaške reprezentacije Srbije startovala je ubedljivim porazom na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Danas je u Novom Sadu počelo Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina, a reprezentacija Srbije odmerila je u prvom kolu snage sa Španijom.

Španci su u poslednjem meču današnjeg programa slavili sa ubedljivih 72:46 (24:10, 22:11, 16:8, 10:17) i tako naneli prvi poraz "Orlićima" koji će bez obzira na sve igrati u eliminacionoj fazi.

Usman Garuba dominirao je u pobedničkom sastavu i na terenu uopšte sa 25 poena i 16 skokova, a pratio ga je Pau Tendero sa 13 poena i 3 asistencije.

U timu Vlade Vukoičića samo je Nikola Manojlović bio dvocifren (10 pts, 5 sk), a uz njega su uspeli još da se istaknu Matija Svetozarević i Stefan Agoč sa po 7 poena.

Narednu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu Srbija će odigrati već sutra protiv selekcije Letonije koja je u prvom kolu Grupe B savladala Holandiju.

Podsećanja radi, kao i na ostalim međunarodnim turnirima za mlađe kategorije, i na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu grupu prolaze sve četiri ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke