EP - Ruskinje prejake za Srbiju...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.06.2015.
20:36
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, i to od prvog favorita u grupi, selekcije Rusije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Posle tri ubedljive pobede, ali i kritika koje je selektor Marina Maljković iznosila na račun svojih igračica, danas je usledio i prvi poraz našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

U meču četvrtog kola, Srpkinje su poražene od reprezentacije Rusije, i to prilično ubedljivo, rezultatom 77-53.

Naš tim je još ranije osigurao plasman u drugu fazu takmičenja, a današnji duel sa Ruskinjama je bio značajan zbog borbe za prvo mesto u grupi, a pre svega za pobedu više koja se prenosi u novu grupu.

Izabranice Marine Maljković u tome nisu uspele, Rusija je pokazala da ima kvalitetniji tim i zasluženo je stigla do ubedljivog trijumfa. Srpske košarkašice su bile ravnopravne samo tokom prve četvrtine, a ostatak meča je u potpunosti protekao u znaku Ruskinja.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Evgenija Beljakova sa 19 poena, dok je u selekciji Srbije samo Ana Dabović sa 15 poena imala dvocifren poenterski učinak.

Srbija će se u drugoj fazi takmičiti u Grupi F, u koju će preneti tri boda. Šest ekipa će igrati u novoj grupi, a najbolje četiri prolaze u četvrtfinale.

Naredni protivnici našem timu biće Španija, Litvanija i Slovačka.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke