EP - Novicki doneo prvi trijumf "Pancerima"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.09.2015.
17:00
Izvor: Sportske.net

Prvi meč u grupi "B" završen je pobedom Nemačke koja je vođena Novickim i Šrederom srušila Islanđane. Poljska je bila bolja od BiH, dok je Holandija bila bolja od reprezentacije Gruzije koju vodi naš Igor Kokoškov.

Beta/HINA/DanielKasap/Ds
Beta/HINA/DanielKasap/Ds

Povezane vesti

Na startu takmičenja u grupi "A" Poljaci su u Monpeljeu savladali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 68:64 (16:18, 24:12, 18:23, 10:11) u meču punom preokreta.

Četvorica košarkaša predvodila su Poljake do startnog trijumfa na Eurobasketu. Dvocifren poenterski učinak ostvarili su Adam Vačinski sa 15 i Mateuš Ponitka sa 13 poena, dok su Marcin Gortat o Ej Džej Sloter postigli po 10 poena.

Na drugoj strani odskočio je samo Andrija Stipanović sa 20 poena i 2 skoka ali to Bosni i Hercegovini nije bilo dovoljno da izbegne poraz na startu turnira.

U drugom kolu Poljska se sastaje sa Rusijom, dok naše zapadne susede očekuje nemoguća misija u duelu sa Francuskom.

Prva utakmica u "grupi smrti", grupi u kojoj će igrati i reprezentacija Srbije, završena je pobedom Nemačke koja je do trijumfa nad Islandom stigla nešto teže nego što se očekivalo.

"Panceri" su slavili rezultatom 71:65 (20:14, 21:12, 18:17, 12:22) ali će prvi trijumf na šampionatu zapamtiti zbog povrede koju je doživeo Robin Benzing.


Nemci su mnogo bolje otvorili meč, do poluvremena su imali 15 poena prednosti ali su u poslednjoj četvrtini dozvolili Islandu da se primakne suviše blizu. Na kraju je presudilo iskustvo domaće selekcije koju su predvodili Dirk Novicki i Denis Šreder sa po 15 poena.

U drugom kolu Nemačka se sastaje sa Srbijom, dok Islanđane čeka duel sa Italijom.

Najviše neizvesnosti viđeno je tokom popodneva u prvom meču grupe "C" u Zagrebu. Holandija je na kraju slavila protiv Gruzije 73:72 (17:17, 19:9, 22:22, 15:24) ali su izabranici našeg Igora Kokoškova mogli do pobede iako su zaostajali za rivalom tokom većeg dela susreta.

U ključnim trenucima Gruzija se vratila u meč i preuzela vođstvo ali je Robin Smelders 18 sekundi pre kraja pogodio za trijumf "Lala".

Tornike Šengelija bio je najefikasniji u reprezentaciji Gruzije sa 16 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Holanđane predvodio Šarlon Klof sa 22 poena.

Holandiju u nedelju očekuje duel sa Makedonijom, dok će Gruzija na megdan Sloveniji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke