EP - Litvanci uz dosta muke do četvrtfinala

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.09.2015.
22:59
Izvor: Sportske.net

Umalo iznenađenje u poslednjem meču osmine finala na Evropskom prvenstvu. Ipak, Litvanci na kraju izborili očekivanu pobedu nad Gruzijom.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Reprezentacija Litvanije poslednji je četvrtrfinalista Evropskog prvenstva u košarci. Litvanci su večeras posle velike borbe savladali Gruziju sa 85-81 i tako se izborili za duel sa Italijanima u narednoj fazi takmičenja.

Selekcija Gruzije, pod vođstvom Igora Kokoškova je ostavila odličan utisak u večerašnjem meču, u velikom delu meča je imala i blagu prednost, ali je posustala u finišu, što su Litvanci umeli da iskoriste i na kraju izbore trijumf.

Junak pobede Litvanije je, bez konkurencije Jonas Maciulis, koji je upisao 34 poena, uz šest skokova i tri asistencije, a uz njega istakao se i Jankunas sa 17 poena i po pet skokova i asistencija.

Gruziju su predvodili Pačulija sa 23 poena i Sanikidze sa 14 poena i sedam skokova.

Dakle, poslednji četvrtfinalni par je Litvanija - Italija, a pobednik tog duela će se u polufinalu sastati sa boljim iz sureta Srbije i Češke.

Sutra je slobodan dan na šampionatu, a zatim kreću borbe za plasman u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 14.09.2015
12:43

Zao mi je Gruzijce nesrecno su ispali Litvanci uz pomoc sudija i Maciulisa koji je ubacio 32 poena kao i citave prosle sezone