Entoni Dejvis - Jedna lasta čini proleće

Autor: Boban Filipović
sreda 07.03.2018.
17:38
Izvor: Sportske.net

Mimo svih očekivanja, Nju Orleans igra bolje bez Bugija Kazinsa. Kada su svi počeli da otpisuju "pelikane" njihov najbolji igrač je raširio krila.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Malo ko će osporiti neko ove sezone ima jaču unutrašnju liniju od Nju Orleansa sa Dejvisom i Kazinsom.

Uz njih dvojicu i odličnog beka Džrua Holideja, te iskusnog pleja Radžona Ronda koji se pridružio jatu tokom leta, 'pelikani' su napravli ekipu za velika dela.

"Ne brinite ništa, prošetaćemo se kroz plej-of." izjavio je Rondo u sred sezone u situaciji kada je ekipa igrala ispod očekivanja.

Međutim, to je bilo pre povrede De Markusa Kazinsa. Za Bugija je sezona završena, a istog trenutka 'pelikani' otpisani. Pretpostavljalo se da će to destabilizovati ekipu, da u paklenoj konkurenciji neće uspeti da se domogne plej-ofa, ali desilo se sasvim suprotno.

Pod teškim novonastalim okolnostima Entoni Dejvis je preuzeo teret na sebe, počeo da igra kao u transu, u februaru i početkom marta je na oko 40 poena i oko 15 skokova po meču, a rezultat njegovih impresivnih partija u poslednje vreme je da je Nju Orlenas trenutno ekipa sa najdužim pobedničkim nizom posle lidera zapadne konferencije i najboljeg tima u ligi Hjuston Rokitsa.

"Pelikani" su slavili na poslednjih devet utakmica, trenutno su četvrti na Zapadu, na manje od dvadeset mečeva do kraja sezone imaju tri pobede više od Klipersa koji su prvi ispred crte, upravo ih je "lasta" jutros gurnuo na deveto mesto, i ako ovako nastave eto ih tamo gde ih niko nije video posle Kazinsove povrede - u doigravanju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke