Endesa liga - Real ne staje, novi porazi Baskonije i Valensije

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.10.2020.
23:10
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrane još četiri utakmice petog kola španske Endesa lige.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Vodeći Real nastavlja sa pobedama, upisao je i četvrtu u nizu, i to veoma ubedljivu u gostima protiv Gran Kanarije - 90:65.

Madriđani su u trećoj četvrtini prelomili utakmicu i u poslednjih deset minuta su rutinski završili posao. Tavares sa 15, Dek sa 14 i Laprovitola sa 13 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a domaće je predvodio Okoje sa 12 poena.

Posle poraza od Crvene zvezude u Beogradu, ekipa Baskonije je ponovo poklekla i u domaćem šampionatu. San Pablo Burgos je večeras bio bolji od aktuelnog šampiona i slavio je sa 91:89, uz 16 poena našeg Dejana Kravića. Baskoniji nisu bili dovoljni Giedraitis sa 19 i Vildoza sa 18 poena.

Drugi uzastopni poraz u Endesa ligi pretrpela je i Valensija, koja je večeras na svom terenu poražena od Unikahe sa 71-66. Abromaitis je sa 20 poena bio najbolji u timu iz Malage, a Valensiju su predvodili Bojan Dubljević sa 15 poena i osam skokova i Nikola Kalinić sa 14 poena i pet skokova.

Partizanov rival u grupi Evrokupa, Huventud iz Badalone danas je bio bolji od gostiju iz Bilbaa, bilo je 88-81. Do četvrte pobede u prvih pet kola ekipu Huventuda predvodili su Ventura sa 15, Ribas sa 14 i Ante Tomić sa 13 poena. Kod gostiju najbolji Poljak Žiškovski sa 19 postignutih poena.
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke