Endesa - Birčević i drugovi srušili Barsu! Musli i Jelovac opet izvanredni!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.05.2016.
00:14
Izvor: Sportske.net

Jedno iznenađenje obeležilo je nedeljne utakmice pretposlednjeg kola španske Endesa lige.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Naime, vodeća Barselona je danas kao gost poražena od ekipe Estudijantesa, što je peti poraz Katalonaca u domaćem šampionatu posle 33 odigrana kola.

Ekipa za koju nastupa i naš Stefan Birčević slavila je rezultatom 74-69 i tako prekinula dugu seriju poraza zbog koje je dospela u zonu ispadanja.

Utakmica je bila neizvesta čitavim svojim tokom, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Laprovitola i Martin sa po 17 poena, dok je Birčević upisao sedam, uz četiri skoka za 26 minuta u igri.

Barsu je predvodio trio Dolmen (19), Satoranski (14) i Abrines (13 poena).

Ipak, i pored ove pobede, Estudijantes je ostao na pretposlednjem mestu na tabeli.

Sjajnu partiju u nedelju je prikazao i Stevan Jelovac, koji je sa 20 poena predvodio Saragosu u trijumfu nad Seviljom (91:87). Uz 20 poena, Jelovac je upisao i 12 skokova i tako upotpunio svoju fenomenalnu partiju, ali nažalost, Saragosu nećemo gledati u plej-ofu.

Pobedu je slavio i Đorđe Gagić sa ekipom Tenerifa, koja je na svom terenu savladala Bilbao sa 77-71.

Bivši centar Partizana je meč završio sa sedam poena i dva skoka, a odličan je bio Blagota Sekulić sa 15 poena i pet uhvaćenih lopti.

Manresa je na svom parketu poražena od poslednjeplasiranog Gipuzkoa Basketa (78-80) i pored još jedne odlične partije Dejana Muslija. On je večeras upisao 20 poena i četiri skoka, a Ognjen Jaramaz je meč završio sa 8 poena i 5 skokova.

Goste je do pobede vodio Markus Landri sa 18 poena.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke