EL - Zna se ko je gazda u Moskvi

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.12.2017.
19:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA brzo su se oporavili od poraza u Pireju, pa su večeras u okviru 14. kola slavili u moskovskom derbiju sa Himkijem.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Aktuelni šampion VTB lige u sredu je doživeo treći evroligaški poraz u tekućoj sezoni, ali rezultat duela u Pireju nije uticao na samopouzdanje izabranika Dimitrisa Itudisa što potvrđuje i rezultat moskovskog derbija.

Ekipa CSKA iz Moskve savladala je Himki rezultatom 79:68 (23:16, 20:17, 14:22, 22:13) u prvoj od četiri utakmice 14. kola Evrolige koje su zakazane za petak veče.


"Armejci" su dobrom timskom odbranom tokom većeg dela meča držali pod kontrolom situaciju na parketu, a Himki je samo u trećem kvartalu uspeo da nadigra domaće i rezultatski se vrati u meč.

Domaći su pitanje pobednika rešili u prvih pet minuta poslednje četvrtine kada su ponovo stigli do dvocifrene razlike i zatvorili prilaze košu protivničkom sastavu.

Kori Higins je upisao rekord karijere sa 26 poena, 2 asistencije i 3 skoka. Nikita Kurbanov je bio drugi najefikasniji na parketu (18 pts, 7 sk, 4 as), dok je u ekipi Himkija najviše poena ubacio Aleksej Šved (16 pts, 3 as) ali uz jako loše procente u šutu iz igre (6/19).

Srpski internacionalac Stefan Marković na terenu je proveo nešto više od 15 minuta i za to vreme je upisao 4 skoka i 2 asistencije.

Uoči poslednjeg kola prvog kruga ligaškog dela takmičenja CSKA vodi na tabeli sa skorom 11-3, dok Himki drži šestu poziciju sa osam pobeda i pet poraza.

Do kraja godine CSKA će na megdan Baskoniji, a Himki će dočekati Barselonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke