EL - Žalgiris stavio pobedu na kocku, Ulanovas junak

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
23:29
Izvor: Sportske.net

Litvanski šampion ostvario je trijumf na gostovanju Unikahi, premda je stavio na kocku dobijenu utakmicu zbog čega se igrao i produžetak.

zalgiris.lt
zalgiris.lt

Povezane vesti

Poslednji meč današnjeg dela programa odigran je u Malagi gde je domaća Unikaha ugostila ekipu Žalgirisa iz Kaunasa.

Košarkaši Žalgirisa stigli su do trijumfa iako su domaći u poslednjem kvartalu istopili zaostatak i stekli šansu da u produžetku kompletiraju preokret.

Litvanci su slavili rezultatom 85:83 (21:17, 20:17, 18:14, 13:20) nakon 45 minuta igre, pa sa četiri pobede hvataju priključak sa gornjim domom.

Gosti su sredinom druge deonice preuzeli kontrolnu nad rezultatom, a u trećoj četvrtini su imali i maksimalnih 20 poena prednosti što se pokazalo nedovoljnim za mirnu završnicu utakmice.

Pet i po minuta pre kraja susreta prednost Žalgirisa iznosila je jedanaest poena razlike, a onda je na scenu stupila domaća ekipa koja je u završnici uspela da nadoknadi zaostatak i odvede meč u produžetak.

U dodatnih pet minuta Žalgiris je bio bolji za dva poena i to ona koja je Edgaras Ulanovas postigao sekund pre kraja. Litvanci su tako stigli do svoje četvrte ovosezonske pobede. Unikaha ima skor 3-4.

Žalgiris je do pobede u Malagi predvodio Kevin Pangos sa 21 poenom i 5 asistencija, Arturas Milaknis dodao je 13, a Ulanovas i Vajt po 10 poena. Naš Vasilije Micić meč je završio sa 4 poena (2/3 za dva), 2 skoka i 4 asistencije, poslednju je ostvario kod poena za trijumf gostiju.

Kod domaćih se izdvojio Rej Mekalum sa 19 poena. Pratio ga je Def Bruks sa 16 poena i 11 skokova. Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede, Dragan Milosavljević je postigao 8, Dejan Musli 4 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke