EL - Žalgiris rutinski s Makabijem

Autor: Darko Mitrović
petak 21.12.2018.
21:00
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda litvanskog tima kojom se učvrstio u Top 8.

screenshot - twitter.com/bczalgiris
screenshot - twitter.com/bczalgiris

Povezane vesti

Današnji program u okviru 14. kola Evrolige započeli su Himki i Darušafaka, domaćin je u uzbudljivoj završnici slavio sa 85-84, a znatno manje neizvesnosti doneo je duel u Litvaniji, gde je domaći Žalgiris rezultatom 80-73 savladao ekipu izraelskog Makabija.

Ovo je sedma pobeda Žalgirisa u sezoni, dok je Makabi pretrpeo već deseti poraz i uz Budućnost i Darušafaku nalazi se pri samom dnu tabele.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, ali već u drugom kvartalu Žalgiris je polako počeo da se rezultatski ''odlepljuje''.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 39-33 u korist domaćina koji je u trećem kvartalu vrlo brzo tu prednost učinio dvo cifrenom. Makabi je potom uspeo da se vrati na šest poena zaostatka, ali to je bilo kratkog daha, u poslednjoj četvrtini Žalgiris je rutinski zadržao vođstvo i bez većih problema priveo posao kraju.

Arturas Milaknis je sa 16 poena bio najefikasniji u ekipi Žalgirisa, Brendon Dejvis i Edgaras Ulanovas su upisali po 13, Vajt se zaustavio na 12, a Leo Vesterman na 11 postignutih poena.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Skoti Vilbekin sa 20 i Džoni O'Brajant sa 18 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke