EL - Žalgiris ispustio pobedu, "Kralj" ostao neporažen!

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 02.11.2018.
21:14
Izvor: Sportske.net

Peto kolo Evrolige nam je donelo neke zaista uzbudljive mečeve.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Jedna od najzanimljivijih utakmica ovog kola Evrolige. Real je slavio protiv Žalgirisa u gostima sa 79:90.

Litvanski tim je fantastično započeo ovu utakmicu, domaćin je iskoristio to što Real nije mogao da pronađe pravo rešenje u odbrani. Žalgiris je u prvoj četvrtini postigao čak 32 poena i imao ogromnu prednost već nakon prve četvrtine. Ipak, prošlogodišnji šampion se vrlo brzo probudio i do poluvremena je kraljevski klub uspeo da sa 14 poena zaostatka, na odmor ode sa samo poenom zaostatka. Real je dobio drugu deonicu sa 25:12, pa su tako na poluvreme otišli praktično izjednačeno, rezultat je bio 44:43.

Žalgiris je ponovo uspeo da se odlepi malo u trećoj četvrtini. Nejt Volters i Jankunas su blistali u domaćoj ekipi, Volters je postigao 16 poena, a Jankunas 18, ali njih dvojica nisu bili dovoljni da se prvi put u ovoj sezoni Evrolige pobedi Real. Gosti su ponovo odigrali odličnu odbranu u poslednjoj četvrtini i potpuno preokrenuli rezultat. Dvocifreni u ekipi Reala su bili Ljulj sa 10, Entoni Rendolf sa 16, Rudi Fernandez sa 15 i Gustavo Ajon sa 13. Žalgiris je imao ogroman broj izgubljenih lopti, čak 17, što ih je na kraju koštalo pobede, bili su vrlo blizu da nanesu prvi poraz aktuelnom šampionu Evrolige, koji je pokazao da je sposoban da se vrati iz vrlo nezgodne situacije. Na kraju su gosti slavili prilično ubedljivo sa 79:90, ali treba istaći da su poslednju četvrtinu dobili sa čak 17 poena razlike!

Rudi Fernandez je blistao u ovom meču, pogotovo u poslednjoj četvrtini kada je postigao neke vrlo važne trojke i na kraju prelomi meč u korist svog tima, koji je zabeležio petu pobedu i sada su izjednačeni sa ruskim timom. Interesantno je da je ovo čak treći poraz Žalgirisa na domaćem terenu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke