EL - Volters i Lazić izveli jednu od najlepših akcija u decembru

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.01.2017.
14:29
Izvor: Sportske.net

Košarkašima Crvene zvezde pošlo je za rukom da se nađu na listi deset najboljih poteza viđenih na evroligaškim mečevima u decembru. Na vrhu liste završio momak koji je uradio isto što i Nikola Jokić protiv Golden Stejta.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Akcija koja je Nejtu Voltersu i Branku Laziću omogućila da završe na listi deset najboljih asistencija u prethodnom mesecu izabrana je za deseti najbolji potez u Evroligi tokom decembra.

Amerikanac je u završnici meča sa moskovskim CSKA bio u teškoj poziciji, okružen protivničkim igračima na sredini terena, a onda je pronašao usamljenog Branka Lazića i omogućio mu da zakuca loptu u obruč.

Na devetom mestu liste najboljih poteza u decembru nalazi se još jedan detalj zabeležen na utakmici u kojoj je učestvovao jedini srpski predstavnik u Evroligi.

Ovoga puta košarkaši Crvene zvezde mt:s imali su ulogu statista pošto su Ekpe Judo i Jan Veseli u četvrtoj sekundi duela sa srpskim šampionom izveli sjajnu akciju sa "alej-up" dodavanjem i zakucavanjem.

Verujemo da ste većinu poteza na listi već imali prilike da vidite, tu je i magična asistencija Miloša Teodosića za Džejmsa Ogastina na meču sa Barselonom.

Prvo mesto zauzeo je košarkaš Makabija iz Tel Aviva Viktor Rad koji je uradio gotovo istu stvar kao Nikola Jokić u meču sa Golden Stejtom.

Razlika je u tome što je srpski centar ovo uradio u NBA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke