EL - Veseli i Lovernj utišali ''Moraču'', Olimpijakos lako sa Gran Kanarijom

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.12.2018.
21:40
Izvor: Sportske.net

Tokom prvog poluvremena, šampion ABA lige odlično parirao Feneru, u nastavku iznenađenje izostalo. Za to vreme, u Pireju nije bilo nimalo neizvesnosti.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Četrnaesto kolo Evrolige počelo je ubedljivom pobedom CSKA nad Efesom (102-84), a potom su odigrana još dva meča u okviru ovog kola.

Najveću pažnju ljubitelja košarke u regionu izazvao je duel u podgoričkoj hali ''Morača'', gde je Budućnost poražena od lidera na tabeli, Obradovićevog Fenerbahčea rezultatom 89-65.

Predvođena Gordiće,, Erlom Klarkom i Džeksonom, Budućnost je tokom prvog poluvremena pružala odličan otpor velikom favoritu i na poluvreme otišla nerešenim rezultatom - 40:40.

Ovaj rezultat dao je nadu domaćim navijačima da bi u nastavku moglo da dođe i do prave senzacije, ali to se nije dogodilo. Gosti iz Istanbula su vrlo brzo preuzeli potpunu kontrolu dešavanja na terenu, a tim Aleksandra Džikića nije imao rešenja za veoma raspoloženog Jana Veselog.

U poslednjem kvartalu rutinsko odrađivanje posla ekipe Fenerbahčea i na kraju njihova prilično ubedljiva pobeda.

Jan Veseli joj je doprineo sa 19 poena (9/12 za dva) i devet skokova, a sjajan u drugom poluvremenu bio je Žofri Lovernj, koji je stigao do 17 poena i šest skokova. Nikola Kalinić je meč završio sa 8 poena, 3 skoka i dve asistencije, a Marko Gudurić je upisao pet poena.

Podgoričane je predvodio Erl Klark sa 15 poena, Petar Popović je upisao 12, a Nemanja Gordić 11.

Olimpijakos je na svom terenu još lakše izašao na kraj sa španskom Gran Kanarijom. Tim iz Pireja slavio je sa 98-77, što mu je deveta pobeda u sezoni.

Legendarni Vasilis Spanulis je bio posebno inspirisan, upisao je 18 poena (3/4 za dva, 3/3 za tri), uz osam asistencija, Printezis je dodao 16, a naš Nikola Milutinov se zaustavio na 11 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Kod gostiju najbolji Sim-Sander Vene sa 15 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke