EL - "Večiti" u finalu, ko će na F4?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.02.2015.
22:09
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope u konkurenciji juniora opravdao je ulogu favorita i savladao Zemun u drugom polufinalu kvalifikacionog turnira "Marko Ivković" pa ćemo u nedelju gledati "večiti derbi" koji će odlučivati o plasmanu na fajnal-for Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Već nakon prvog dana takmičenja na kvalifikacionom turniru "Marko Ivković" moglo se nazreti da će se za mesto na fajnal-foru Evrolige boriti Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom, a nakon današnjih polufinala takve prognoze su se obistinile.

Partizan je sa lakoćom stigao do finala preko berlinske Albe a još ubedljivija je bila ekipa Crvene zvezde Telekom koja je do finala stigla usled trijumfa nad Zemunom 94:69 (25:8, 26:24, 20:19, 23:18).

Slobodan Klipa uspeo je da podeli minutažu na sve igrače kada je postalo jasno da će crveno-beli igrati u finalu, a najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Kapetanović sa 18 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Vojislav Stojanović postigao je 16 a Nikola Popović 12 poena u ubedljivoj pobedi Crvene zvezde Telekom, dok je u poraženom sastavu dominirao Nikola Ćirković sa 30 poena i 4 skoka.

Finalna utakmica evroliginog juniorskog turnira "Marko Ivković" zakazana je za nedelju od 15 časova a pobednik "večitog derbija" plasiraće se na fajnal-for koji se ove godine održava u Madridu.

Podsećamo da će se u nedelju sastati i seniorske ekipe Partizana i Crvene zvezde Telekom ali u okviru 23. kola ABA lige, dok juniori igraju za mesto na završnom turniru Evrolige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke