EL - Veče čuda, Žalgiris slavio u Istanbulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.04.2019.
21:50
Izvor: Sportske.net

Ispustili su košarkaši Žalgirisa veliko vođstvo u Istanbulu ali su i pored toga uspeli da naprave iznenađenje i stignu do izjednačenja u seriji sa Fenerom.

Epa/Edem Sahin
Epa/Edem Sahin

Povezane vesti

Malo ko se nadao da bi Baskonija i Žalgiris mogli do "brejka" u Moskvi i Istanbulu, a ispostavilo se da su obe ekipe uspele da slave na gostovanju najdominantnijim timovima Evrolige.

Žalgiris je u drugom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige savladao Fenerbahče rezultatom 82:80 (20:21, 26:18, 27:19, 9:22) i stigao do izjednačenja.

Čudan tok imala je večerašnja utakmica u "Ulker Areni", pošto je gost u drugom kvartalu preuzeo kontrolu nad rezultatom i tokom treće četvrtine stigao do maksimalnih +17!

Na početku poslednje četvrtine Žalgiris je imao 14 poena prednosti, ali je na kraju strepeo za trijumf jer je tim Željka Obradovića uspeo da anulira zaostatak i da dođe u priliku da šutira za pobedu.

Pri rezultatu 82:80 za gostujući tim Fenerbahče je imao napad za izjednačenje ili pobedu, ali je Marko Gudurić nagazio liniju u šošku pa je pravljen faul na tri sekunde pre kraja.

Leo Vesterman na drugoj strani promašuje oba slobodna bacanja, a Luiđi Datome iz trka ne uspeva da pogodi daleku trojku pa "Zeleni" stižu do "brejka".

Luiđi Datome bio je najefikasniji u poraženom timu sa 17 poena i 9 skokova, a pratili su ga Kostas Slukas (15 pts, 3 sk, 6 as) i Jan Veseli (11 pts). Marko Gudurić je meč završio sa 11 poena, Nikola Kalinić sa 4 uz 3 skoka i 2 asistencije.

Žalgiris je do trijumfa vodio Edgaras Ulanovas sa 20 poena, 7 skokova i 2 asistencije. Nejt Volters ubacio je 14 poena i zabeležio po dva skoka i dve asistencije.

Treći meč je na programu sledeće srede, a četvrti je na programu dva dana kasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke