EL - Vasin savršen odgovor Atamanu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.11.2019.
21:58
Izvor: Sportske.net

Nova fantastična partija srpskog reprezentativca.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa su slavili u Pireju protiv ekipe Olimpijakosa rezultatom 67:86.

Praktično su u drugoj deonici rešili pitanje pobednika, domaćin je dobio prvi kvartal sa 24:21, ali je onda usledila rapsodija gostiju iz Istanbula, koji drugu deonicu dobijaju sa 11:32 i na odmor odlaze sa viškom od 18 poena.

Uspeo je Oli da se trgne u trećoj deonici, prepolovili su deficit, ali je Efes dodao gas u odlučujućem periodu, potpuno se razigrao Šejn Larkin, te su gosti upisali novu pobedu.

Još jedan sjajan meč odigrao je Vasilije Micić, predvodio je ekipu Efesa sa 27 poena uz pet asistencija i brutalne procente šuta (6/9 za dva, 5/6 za tri), sakupio je indeks 27.

Larkin je bio još bolji, bio je Amerikanac za tri poena kraći od srpskog reprezentativca, ali je promašio samo jedan šut iz igre (7/8), kao i dva penala (7/9), uhvatio je i šest skokova uz tri asistencije, za indeks 31.

Pratili su ih Danston (8sk) i Buboa sa po 10 postignutih poena.

U poraženom sastavu 15 poena Brendona Pola, pola koša manje dodao je Printezis, dok je odličan bio Nikola Milutinov sa 10 poena i čak 13 skokova.

Efes nakon ovog trijumfa na 5-2, Olimpijakos ima 2-5.

Podsetimo da je trener Efesa Ergin Ataman javno kritikovao Vasilija Micića nakon slabe partije protiv Panatinaikosa, pa možemo slobodno reći da mu je srpski košarkaš večeras odgovorio na najbolji mogući način.

Makabi Tel Aviv navijaci

Makabi je pred svojim navijačima demolirao berlinsku Albu sa 104:78.

Košarkaši "Ponosa Izraela" su već na poluvremenu imali višak od 15 poena, da bi u trećoj deonici stigli do viška od čak 28 poena i sve je bilo jasno u Tel Avivu.

Pobednički sastav je sa 19 poena predvodio DiBartolomeo, 16 je dodao Skoti Vilbekin, dok su dvocifreni bili i Tarik Blek sa 13 poena, Tajler Dorsi sa 12 i Kaspi sa 10 poena.

U poraženom sastavu po 14 poena su ubacili Siva i Kavana, dok je 12 dodao Giedraitis.

Makabi na 5-2, Alba je doživela i šesti poraz nakon sedam odigranih kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke