EL - Vasa odličan, CSKA slavio u 'sovjetskom' derbiju

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.11.2017.
20:04
Izvor: Sportske.net

Odličnu partiju prikazao je Vasilije Micić u porazu Žalgirisa na gostovanju moskovskom CSKA u okviru petog kola Evrolige.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Nekada veliki derbi SSSR-a u savremenom dobu ne obiluje neizvesnošću kada se uzme u obzir kvalitet i snaga moskovskog CSKA.

"Armejci" su i večeras dokazali da spadaju u red najvećih favorita za osvajanje Evrolige iako su večeras savladali Žalgiris u okviru 5. kola elitnog klupskog takmičenja uz manje poteškoće.

Moskovski CSKA slavio je na svom terenu rezultatom 94:91 (22:19, 29:17, 18:26, 25:29) i tako upisao treću vezanu pobedu, četvrtu od početka sezone.

Najveći teret u domaćem sastavu danas su poneli Nando De Kolo (25 pts, 3 sk, 10 as) i Vil Klajburn (26 pts, 4 sk, 4 as), a pratio ih je Andrej Voroncevič (14 pts, 2 sk).

Na drugoj još jedna fantastična partija Vasilija Micića koji je posle eksplozije u "Blaugrani" podbacio u susretu sa Real Madridom u Kaunasu.

Večeras je bivši član Mega Bemaksa i Crvene zvezde ponovio izdanje iz Barselone i sa 20 poena (5/7 za dva, 2/4 za tri) i 7 asistencija bio ubedljivo najbolji pojedinac Žalgirisa u porazu od Moskovljana.

Gosti su imali još dvojicu sa dvocifrenim poenterskim učinkom ali su partije Edgarasa Ulanovasa (14 pts, 4 sk) i Pauliusa Valinskasa (11 pts) bile daleko ispod nivoa srpskog reprezentativca.

Moskovski CSKA posle pet utakmica ima skor 4-1 i zauzima treće mesto na tabeli, dok Žalgiris (2-3) pada na deseto mesto posle dva vezana poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke