EL: Uzbudljivo u Pireju, Printezis promašio pobedu, pa onda srušio Real u produžetku!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.12.2017.
22:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa slavili su u 11. kolu Evrolige na svom parketu protiv viceprvaka Španije.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Izabranici Janisa Sferopulosa teže su od očekivanog nadigrali desetkovani Real, na kraju su nakon produžetka slavili rezultatom 92-83.

Ubedljiv je Olimpijakos bio u prvom kvartalu, koji je dobio sa 18-8, ali se Real do poluvremena potpuno vratio u meč. Nakon 20 minuta bilo je 34-30 za domaćina.

Treća četvrtina pripala je Olimpijakosu, koji je nakon 30 minuta imao devet poena viška, pa se činilo da su šanse Reala vrlo male.

Ipak, gosti iz Madrida se preko Dončića i Kerola vraćaju u meč, dolaze i na pola koša minusa na kraju, a u poslednjim sekundama i do izjednačenja.

Imao je priliku na četiri sekunde do kraja Printezis sa linije penala da reši pitanje pobednika, ali je pri rezultatu 72-72 promašio dva penala.

A onda u produžetku, šou Jorgosa Printezisa, koji je počeo još krajem četvrtog perioda.

Iskusni krilni košarkaš je za oko 39 minuta igre upisao osam poena, a onda je četiri poena dodao u poslednjem minutu regularnog dela, da bi u dodatnih pet minuta ubacio devet poena.

Olimpijakos se brzo odlepio u produžetku, nezadrživ je bio Printezis, te su "crveno-beli" iz Pireja odbranili domaći teren.



Heroj Pireja svakako Printezis sa 21 poenaom i sedam skokova (27 indeks), pratili su ga Papanikolau sa 14 poena i osam skokova, kao i Janis Strelnijeks sa 15. Odličan je bio i Nikola Milutinov, koji je meč završio sa 12 poena i sedam skokova, isti broj poena imao je i Meklin.

Kod Reala, sve se vrtelo oko dva čoveka, rekord karijere za Luku Dončića, koji je upisao 33 poena, a tome je dodao i šest skokova i četiri asistencije za indeks 36. Pratio ga je Džejsi Kerol sa 24 poena i četiri ukradene lopte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke